
- Pisidia kültürü ve kentleri keşfi
- Muhteşem ve çok az bozulmuş antik yollarda yürüyüş
- Çok az bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen kültür ve doğa hazineleri
- Ariassos, Sia, Pednelissos, Termessos ve Selge Antik Kentleri
- Köprülü Kanyon, Çandır Yazılı Kanyon, Kovada Gölü Milli Parkı, Eğirdir Gölü ve Davraz Kasnak Meşesi Ormanları
Çift kişilik odada kişibaşı Nakit/Havale/Eft: 7750 TL ‘dir.
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
Tek farkı: Tüm fiyatlara 2150 TL fark ilave edilecektir
Pisidia Kültürel Miras Rotası, Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (BIAA) ile Equinox Travel'ın 5 yıllık yürüttüğü kapsamlı bir proje sonucu oraya çıkmıştır. Bu rotayı gezerken Ariassos, Sia, Pednelissos, Termessos ve Selge gibi çok az bilinen Pisidia kentlerinin yanı sıra Köprülü Kanyon, Çandır Yazılı Kanyon, Kovada Gölü Milli Parkı, Eğirdir Gölü ve Davraz Kasnak Meşesi Ormanlarını ziyaret ediyoruz. Doğası çok az bozulmuş, Yörüklerin hala geleneksel yaşamlarını sürdürdükleri muhteşem bir bölge burası.
ÖNEMLİ NOT: Bu turumuzda uzun yürüyüşler vardır. Yürüyüş tecrübesi olan herkes katılabilir. Daha önce uzun yürüyüş tecrübesi olmayanların, ilk önce Likya ve Karia turlarımıza gelmelerini tavsiye ediyoruz.
ÖNEMLİ NOT: Bu turumuzda uzun yürüyüşler vardır. Yürüyüş tecrübesi olan herkes katılabilir. Daha önce uzun yürüyüş tecrübesi olmayanların, ilk önce Likya ve Karia turlarımıza gelmelerini tavsiye ediyoruz.
1. Gün Cumartesi / Geliş / Termessos / Döşemealtı
Sabah en geç 10:00’da Antalya Havalimanı’nda rehberimizle buluşup tur hakkında kısa bilgilendirmeden sonra yola çıkıyoruz. İlk durağımız Termessos Milli Parkı. Termessos gezimizi kimsenin gitmediği Kuzey Kapıdan çıkarak, muhteşem güzellikteki antik yolları izleyerek Elmalı Beli'nde tamamlıyoruz. Akşam yemeği Antalya’nın meşhur et-mangal lokantasında aldıktan sonra otelimize yerleşiyoruz.
Toplam yürüyüş: 6 km / 4 saat
2.Gün Pazar / Ariassos - Sia / Sagalassos
Bu sabah oldukça zorlu ve güzel bir parkura çıkıyoruz. Ariassos’a yörüklerin hala kullandıkları patikaları izleyerek önce Erikli Yayla ve daha sonra Akkoç üzerinden antik yolu takip ederek ulaşıyoruz. Ariassos antik kentini gezdikten sonra bu kez Boğazköy üzerinden yine yörük patikalarını kullanarak Sia Antik Kenti'ne varıyoruz. Sia antik kentini gezdikten sonra Kestel’e muhteşem bir akşam yemeği yemeğe gidiyoruz. Konaklama Sagalassos Lodge'da.
Toplam yürüyüş: 12 km / 7 saat
3.Gün Pazartesi / Kremna – Kapıkaya / Eğirdir
Bugün rotamız, Kremna Antik Kenti. Kremna, oldukça iyi korunmuş ve kazısı yapılmış bir antik kent olmakla beraber, çok az tanınmaktadır. Kremna ziyaretinden sonra, hemen hiç bilinmeyen, muhteşem güzellikteki kartal yuvası görünümündeki Kapıkaya Antik Kenti'ne gidiyoruz. Buradan Kırıntı köyüne yapacağımız yürüyüşün ardından, Eğirdir’e ulaşıyoruz. Akşam yemeği göl kenarında meşhur Sudak Lokantası'nda ve geceleme Eğirdir’de.
Toplam yürüyüş: 8 km / 5 saat
4.Gün Salı / Kasnak Meşesi Ormanı / Yazılı Kanyon Tabiat Parkı / Eğirdir
Bugün, dünyada sadece 2 yerde kalan Kasnak Meşesi ormanlarını ziyaret ediyoruz. Kasnak meşesi ormanlarından, Balkırı Köyü'ne yapacağımız yürüyüşten sonra, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'na gidiyoruz ve burada antik çağdan beri kullanılan bir yolda yürüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme Eğirdir’de.
Toplam yürüyüş: 12 km / 8 saat
5. Gün Çarşamba / Adada – Tazı Kanyonu / Köprülü Kanyon
Bugün yine muhteşem güzellikte bir başka Pisidia kenti olan Adada’ya gidiyoruz. Antik kenti gezdikten sonra belki de en iyi korunmuş antik yollardan biri olan Adada antik yolunu yürüyoruz. Yürüyüşten sonra aracımızla yaklaşık 4 saat sürecek bir yolculuktan sonra Tazı Kanyonu yürüyüşü yapıyoruz. Bu yürüyüşten sonra akşam yemeği ve konaklama için Köprülü Kanyon Milli Parkı'na gidiyoruz. Konaklama bungalovlarda.
Toplam yürüyüş: 5 km / 4 saat
6.Gün Perşembe / Selge – Delisarnıç – Çaltepe / Köprülü Kanyon
Bugün sabah Selge Antik Kenti'ne gidiyoruz, antik kent ziyaretini yarına bırakıp buradan antik yolları izleyerek önce muhteşem doğal bir parkı andıran Delisarnıç’a, oradan da yine antik yollardan Çaltepe’ye ulaşıyoruz. Bu yürüyüşten sonra tekrar akşam yemeği ve konaklama için Köprülü Kanyon Milli Parkı'na gidiyoruz. Konaklama bungalovlarda.
Toplam yürüyüş: 12 km / 6 saat
7.Gün Cuma / Selge – Pednelissos / Dönüş
Güne yine Selge Antik Kenti'nden başlıyoruz ancak bu kez Selge Antik Kenti'ni gezdikten sonra yörük patikalarından Gökbel’e, oradan da Pednelissos Antik Kenti'ne gidiyoruz. Pednelissos Antik Kenti'ni, yangın gözetleme kulesini de gezdikten sonra vakte göre vücudumuzu doğal bir havuzda dinlendirip Antalya Havaalanı'na gidiyoruz.
Toplam yürüyüş: 12 km / 7 saat
Önemli Hatırlatma
Başka Rota, mücbir sebepler olması halinde acente hizmet kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerini, programda belirtilmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir.
Turumuza Türkiye'nin her yerinden katılabilirsiniz.
Turumuzun başlama yeri ve bitiş yeri ise Antalya Havalimanı'dır.
Geliş: Antalya Havalimanı’nda en geç 09.30'da olacak herhangi bir uçuş (veya otobüs)
Dönüş: Antalya Havalimanı’ndan 19:00 ve sonrası uçuşlar (veya otobüs)
- 6 gece konaklama
- 2 akşam yemeği
- Profesyonel Arkeolog / Rehber
- Tüm ara ulaşımlar
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Antalya'ya geliş ve Antalya'dan dönüş ulaşım masrafları (uçak/otobüs vs)
- Müze, milli park ve ören yeri giriş ücretleri (Müze Kart almanızı öneririz)
- Öğle yemekleri
- ilk 4 akşam yemekleri
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar 🙂