Karia Yolu
Akdeniz'den Ege'ye, Geçmişten Günümüze Bir Yürüyüş Yolu
- Işık Ülkesi’ne komşu topraklarda yürüyüş ve deniz
- Halen yaşayan bir çok köy kültürünü tanıma fırsatı
- Tarihi patika ve köylerde yürüyüş
- Yok olmayan medeniyetleri yakından gözlemleme
- Koştur koştur olmayan özümsenerek yaşanan bir tur
- Ege ve Akdeniz’in harmanı
İki kişilik kişi başı nakit/eft/havale 13.950 TL dir
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
KİŞİ BAŞI SİNGLE FARKI 3250 TL dir. Tüm fiyatlara eklenecektir
Karia Turumuza neden gelmelisiniz?
Ekoturizm olanaklarının çok bozulmadığı bölglerde yürüyüş yapıyoruz. Daha az insanın bildiği ve geldiği topraklarda muhteşem doğa sizi bekliyor.
Karia kentlerinin bazılarını görme imkanımız oluyor.
Köylerden geçerken yöresel lezzetlerin tadına varıyoruz.
Hemen hemen her gün denize giriyoruz.
Yeteri kadar yürüyoruz. Koştur koştur yapmıyoruz.
Bu yüzden Karia Yolu turumuza mutlaka gelmelisiniz
1.Gün: Bodrum’a Uçuş – Labranda Kutsal Alanı – Kargıcak Köyü – Bafa Gölü
Bodrum Havaalanında rehber ve kaptanla buluştuktan sonra yürüyüş yapacağımız yere transfer oluyoruz. Burası kutsal alan olarak geçen Labranda. Buradaki gezimizden sonra öğle yemeği alıyoruz. Yemek sonrası Kargıcak köyüne kadar yaklaşık 3 saatlik patika yürüyüşümüzü yapıyoruz. Hep yokuş aşağı olan patika da antik taş döşeli yoldan terk edilmiş köy manzaraları ile yürüyoruz. Yürüyüş sonrası aracımıza binerek ilk gün yorgunluğumuzu atmak için muhteşem manzaralı Bafa gölü kenarındaki pansiyonumuza gidiyoruz.
Yürüyüş: 3 saat
2.Gün: Karahayıt - Yediler Manastırı – Kapıkırı Yürüyüşü - Çakıllıyalı
Kahvaltı sonrası kısa bir transfer ile Karahayıt köyüne ulaştıktan sonra yürüyüşümüze başlıyoruz. Büyük kaya bloklarının arasından geçen yürüyüşümüz sırasında kayaların altında saklı duvar resimlerini görüyoruz. 7500 yıllık resimlere ev sahibi olan kayalar üzerindeki betimlemeler ve iyi korunmuş olmaları dolayısı ile Türkiye’nin en önemli arkeolojik alanlarından biri. Kısa bir yürüyüş ile bu sefer Bizans dönemine ait Yediler Manastırını keşfediyoruz. Beşparmak dağlarının gizemli coğrafyası üzerinde saklanmış olan manastırdan muhteşem göl manzarası görülebilir. Manastır yakınlarında bulunan freskleri gördükten sonra Kapıkırı köyüne doğru yürüyüşümüze devam ediyoruz. Yürüyüş bitiminde Bafa gölü kenarında öğle yemeği molası veriyoruz. Yemek sonrası servisimize binerek Çakıllıyalı'ya 2 saatlik araç yolculuğu ile varıyoruz. Konaklamamızı yürüyüşün bittiği güzel pansiyonumuzda denize sıfır şekilde yapıyoruz.
Yürüyüş: 4 - 5 saat
3.Gün: Kisebükü – Çakıllıyalı
Öğlene kadar dünkü uzun günümüzün yorgunluğunu denize girerek ve dinlenerek atıyoruz. Bugünkü yürüyüş muhteşem bir karışım içeriyor; Ormanlar, köyler ve deniz. Kisebükü koyundan başlayan yürüyüşümüz ormanın derinliklerine doğru ilerliyor. Ege denizine yukarıdan bakan patika inişe geçiyor. Sahile ulaştıktan sonra ıssız koylardan geçerek pansiyonumuza dönüyoruz. Artık yine denize mi girersiniz kitap mı okursunuz size kalmış
2021 yazındaki büyük Marmaris yangınında bu bölüm oldukça hüzünlü olacaktır. Ama programdan özellikle çıkarmadık. Orman yangınlarının doğadaki izlerini ilk elden görüp rehberimizin anlatımları ile günü tammalıyoruz.
Yürüyüş: 3 . 4 saat
4.Gün: Sarnıç – Turnalı – Akyaka
Kahvaltı sonrası Akbük’e hareket ediyoruz ve bu güzel koyun keyfini çıkarıyoruz. Burada denize girmemek olmazdı. Öğle yemeğine kadar buradayız. Yemek sonrası Sarnıç köyüne hareket ediyoruz. Sarnıç köyü yakınından başlayan patika nefis orman içi yürüyüş ve eski kervan patikasını takip ederek, deniz manzarası eşliğinde Turnalı’ya iniyor. Bazı şeyleri yazı ile anlatamamak ne kadar acı Bakir koylar ismi duyulmamış muhteşem yerleşimler ile son bir transferle Akyaka’ya ulaşıyoruz.
Yürüyüş: 3 saat
5.Gün: Bahçeli – Taşlıca – Cumhuriyet yürüyüşü – Selimiye
Akyaka’yı tam anlamı ile gezmek için verilen serbest zamanın ardından Bozburun yarımadasındaki Osmaniye Köyüne doğru yola çıkıyoruz. Sıcak ekmek ve köy ürünleri ile yaptığımız yemeğin ardından tekrar aracımıza binerek Söğüt köyü mahallesi olan Bahçeli’ye ulaşıyoruz. Kıyı şeridinin yukarılarından ilerleyen taşlık patika boyunca muhteşem manzaralar eşliğinde yürüdükten sonra Taşlıca Köyü’ne ulaşıyoruz. Burada verilen çay molasının ardından eşsiz manzaralar eşliğinde Cumhuriyet mahallesine iniyoruz. Günü yüzme molası ile bitirdikten sonra aracımızla iki gece konaklayacağımız Selimiye’ye gidiyoruz.
Yürüyüş: 4 saat
6.Gün: Şelale – Hydas – Turgut Köyü Yürüyüşü – Selimiye
Deniz kenarında yer alan otelimizde deniz girmek ve Selimiye’yi gezmek için serbest zamanın ardından aracımıza binerek Turgut köyü yakınındaki Şelale’ye gidiyoruz. Burada yapacağımız kısa bir gezinin ardından Turgut Köyü’ne gidiyoruz. Köyün girişinde yer alan anıtsal mezarı gördükten sonra Hydas harabelerine doğru yürüyüşe başlıyoruz. 1.5 km’lik bir çıkışın ardından nefes kesen manzaraya sahip kaleye ulaşıyoruz. Toprak yoldan yapacağımız yürüyüş Turgut köyünde son buluyor. Akşam yemeği ve konaklama için tekrar Selimiye’ye ulaşıyoruz.
Yürüyüş: 3,5 saat
7.Gün: Dönüş Günü: Ekincik – Kaunos – Tekne Turu – Dalaman Transfer
Selimiye’deki geç kahvaltıdan sonra Dalyan’a doğru hareket ediyoruz. Dalyan’da bineceğimiz nehir teknesi ile İztuzu plajına hareket ediyoruz. Buradaki serbest zamanın ardından tekne ile Kaunos antik kentine ulaşıyoruz. Kentin içerisinden yaptığımız geziden sonra kalan vaktimize göre Akropol tepesine çıkıyoruz. Bütün deltanın yukarıdan seyrine doyduktan sonra tekneye doğru inişe geçiyoruz. Günün finalini nehir kenarındaki bir restoranda yapıyoruz. Havaalanına transfer ile turumuz son buluyor.
Yürüyüş: 3 saat
Önemli Hatırlatma
Başka Rota, mücbir sebepler olması halinde acente hizmet kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerini, programda belirtilmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir.
Turumuza Türkiye'nin her yerinden katılabilirsiniz.
Turumuzun başlama yeri Milas Havaalanı bitiş yeri ise Dalaman Havaalanı'dır.
Gidiş: 07.50 İST - MİLAS THY uçuşu veya 08.35 SAW - MİLAS uçuşu ile gelebilirsiniz.
Dönüş: Dalaman havaalanından 19.00 ve sonrası biletler.
1. ve 2. Gün: Bafa Gölü kenarı Selenes Pansiyon
3. Gün: Çakıllıyalı Plajı
4. Gün: Akyaka’da
5. ve 6. Gün: Selimiye Hydas Pansiyon
- Profesyonel Arkeolog/Rehber
- Tüm ara ulaşımlar
- 6 gece konaklama
- 6 kahvaltı – 3 akşam yemeği
- Karia Yolu tur kitapçığı
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Türkiye’nin herhangi bir yerinden Bodrum’a ulaşım ve Dalaman’dan geri ulaşım
- 7 Öğle yemeği (rehberimiz programı aksatmayacak şekilde size tek ya da çoklu seçenekler sunacaktır)
- Akyaka ve Selimiye günleri 3 akşam yemeği
- Antik kent girişleri (MÜZE KART ÖNERİLİR)
- Kişisel harcamalar
- Konaklama yerlerinde alınan extralar
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.






















Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar