

Ağrı Dağı (5137 M) Ekspedisyonu
- Türkiye'nin en yüksek dağına olan bu yolculukta doğa, tarih ve kültür bir arada!
- Katılımcılar için yüksek irtifa etkinliklerinin karakterini anlayabilme, tecrübelerini arttırabilme ve dahası unutulmaz bir ekspedisyon yaşayabilme imkanı sağlayan dolu dolu bir program
- Tarihi İshakpaşa Sarayı ve Muradiye Şelaleleri gezisi
- Doğubeyazıt'ın tüm güzellikleri
Çift kişilik odada kişibaşı Nakit/Havale/Eft: TL ‘dir.
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
KİŞİ BAŞI SİNGLE FARKI TL 'dir. Tüm fiyatlara eklenecektir
Deneyimlerin en yükseğine hazır mısınız? 😊
Ağrı Dağı 5137 m yüksekliği ile ülkemizin en yüksek dağı olmasının yanı sıra kutsal kitaplardaki yeri ve önemi nedeniyle her yıl çok sayıda dağ severi, yüksek irtifa yürüyüşçüsünü ve dağcıyı ağırlar. Yükseklere gözünü dikenler için, dağcılıkla yeni tanışıp dünyadaki diğer yüksek dağları planlayanlar için Ağrı Dağı adeta biçilmiş bir kaftandır. Ağrı Dağı katılımcıların yüksek irtifa etkinliklerinin karakterini anlayabilecekleri, tecrübelerini arttırabilecekleri ve dahası unutulmaz bir ekspedisyon yaşayabilecekleri ülkemizdeki tek dağ diyebiliriz.
Ekspedisyonlarımızda gidilen bölgenin önemli tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etmekten vazgeçmiyoruz. Muradiye şelaleleri ve İshakpaşa Sarayı da programımızda yer alıyor😊
Ekspedisyonlarımızın büyük birçoğunu klasik rota olarak bilinen güney – güneydoğu yüzünden zirveye ulaşan, teknik zorluklar içermeyen bir güzergâhtan, Ağrı Dağı tırmanışları için en uygun olduğunu düşündüğümüz Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştiriyoruz. Tırmanışlarımızı katılımcılarımızın konfor ve emniyetlerini en üst seviyede tutarak hazırlıyoruz. Böylelikle katılımcılarımıza yalnızca dağın fiziksel şartlarına uyumlu bir tırmanış yapmak, yükseğe uyum süreçlerini gerçekleştirmek ve kondisyonel ön hazırlıklarını yapmak düşüyor. Her ne kadar teknik açıdan zor bir etkinlik olmasa da Ağrı Dağı sert iklim koşulları ve yüksekliği nedeniyle hiç tecrübesi olmayanlar ve ön hazırlıklarını tamamlamadan gelenler için zorlayıcı olabilmektedir. Hem ekspedisyonumuzun öncesinde hem de tırmanışımız sırasında uzman liderlerimizle size gerekli danışmanlığı ve tavsiyeleri sağlayarak sizleri destekliyoruz. Turumuza katılmadan önce bizimle irtibata geçerek size özel hazırlık önerilerimizi öğrenebilirsiniz.
Kimler Katılabilir?
Bu tırmanışı 12 yaşından büyük, belirleyici ve zorlayıcı sağlık engelleri olmayan, daha alçak dağlarda belli bir tecrübeye sahip doğa yürüyüşçülerine, macera ve doğaseverlere tavsiye ediyoruz. Bu ekspedisyonlar aynı zamanda kapalı gruplar, şirket ve kurumlar için uygundur. Takım olabilmek, imaj ve başarı odaklı alternatif etkinlikler ile promosyonel ticari faaliyetler için tavsiye ediyoruz.
Ağrı Dağı tırmanışlarını görece alçak dağlarda ardı ardına birkaç günlük yürüyüşler içeren dağ seyahatleri yapmış, fiziksel kondisyonu yerinde, yüksek dağların sıra dışı tadını deneyimlemek isteyen katılımcılarımıza öneriyoruz. Ağrı Dağı teknik zorlukları bulunmayan bir yüksek irtifa yürüyüşü dağıdır. Ancak yine de mutlaka bu dağın keyfine varmak isteyen katılımcılarımızın belli bir dağcılık ve doğa yürüyüşü tecrübesine, yükseklerde kamp görgüsüne sahip olmaları tavsiye edilir. Ağrı Dağı’nı hedefleyen tecrübesiz katılımcılarımız hazırlık tırmanışlarımızda yer alabilir, bu tecrübeyi rahatlıkla kısa bir zaman içerisinde edinebilecekleri dağcılık eğitim ve sunumlarımıza ve hafta sonu tırmanışlarımıza katılabilirler. Son derece deneyimli eğiticilerden ve dağ liderlerinden oluşan takımımız sizlere bu konuda her türlü danışmalığı verecektir. Ağrı Dağı’na hazırlanmak ve bu yüksek macerada yer almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Türkiye’de yaşayabileceğiniz bu en yüksek macerada başarılı ve sağlıklı bir ekspedisyon geçirmek ancak tecrübeli organizasyonlarla mümkün olmaktadır. Yaklaşık 10 yıldır dağ liderlerimiz ve organizasyonel organlarımız bu dağda eşsiz hizmetler sunmaktadır. Ekspedisyonlarımızın başarısının ardında bu işini iyi bilen ekibimizin önemi büyüktür.
Her yıl sınırlı bir dönemde yaptığımız tırmanışlarımız ekibimizin başarıları ve referansları nedeniyle çokça talep görmektedir. Hem Ağrı Dağındaki izin prosedürleri hem de bu yoğun talepler nedeniyle ekspedisyonlarımızda yer bulabilmek için erken rezervasyonunuz önemlidir. Sizleri Türkiye’nin en yüksek noktasıyla buluşturmaya biz hazırız. Ya siz? 😊
NOT: Yabancı uyruklu katılımcılar için Ağrı Dağı’nda farklı izin prosedürleri ve farklı hizmetler zorunlu olduğundan yabancı uyruklu katılımcılarımıza uygulanan fiyatlar farklıdır. Lütfen yabancı uyruklu katılımcılarımız için İngilizce sitelerimizi ziyaret ediniz.
NOTE: Due to permit procedures, fees and operational obligations price for non-Turkish citizens is different than the prices for TR citizens.
1.Gün: Van ‘da Buluşma ve Doğubeyazıt’a Geçiş
Tavsiye edilen uçuşlarla Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılarımızla buluşma ve ardından Doğubeyazıt’a geçiş. Yolda Muradiye Şelaleleri'ni, Doğubeyazıt’ta otelimize yerleşmeden önce İshakpaşa Sarayı'nı ziyaret ediyoruz. Otelimize yerleştikten sonra akşam yemeğine kadar dinleneceğiz. Yemekten 1 saat önce otelimizde bize ayrılan bölüme geçip dağ liderlerimizin bilgilendirme ve hazırlık toplantısını dinleyeceğiz. Dağda yaşayacağınız bu eşsiz macera için son önerilerini ve bilgilendirmeleri aktaracak, sizi yerel ekibimizle tanıştıracaklar.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 3 saat
Dâhil Olan Yemekler: Akşam Yemeği
2.Gün: Doğubeyazıt – Çevirme Köyü – Kamp 1 (3200 m)
Bugün Ağrı Dağı ile tanışacağız! Sabah kahvaltımızın ardından araçlarla Çevirme köyüne doğru yola çıkacağız. Yürüyüşümüz Ağrı Dağı eteklerindeki bu köyün biraz ötesindeki düzlükten başlayacak. Göçer halkın yayla kamplarından geçerek Kamp 1 ‘e çıkacağız.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 1 saat
Yaklaşık Aktivite Süresi: 4 – 5 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Çevirme Köyü, 2200 m – Kamp 1 , 3350 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
3.Gün: Yükseğe Uyum Tırmanışı. Kamp 1 – Kamp 2 (4200 m) – Kamp 1
Bu günkü programımızda yükseğe sağlıklı bir şekilde uyum sağlamak için yapacağımız aklimatizasyon tırmanışı var. Sabah acelesiz ve keyifli bir kahvaltının ardından yavaş yavaş Kamp 2 ‘ye doğru yükseleceğiz. Yolda manzaralı bir noktada öğle yemeği molası vereceğiz. Kamp 2 ‘de kısa bir vakit geçirdikten sonra tekrar Kamp 1’e iniyoruz. Kampta harika bir servis sizi bekliyor, iyice dinlenip bol bol sohbet edeceğiz. Akşam gün batımı eşliğinde enfes kamp yemekleri yiyeceğiz.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 4 – 6 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Kamp 1 , 3350 m – Kamp 2 , 4200 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
4.Gün: Kamp 1 – Kamp 2
Bugün yükseklere yerleşmeye gidiyoruz. Kamp 2’ye öğleden sonra varmış olacağız. Bugün sizlere kazma krampon kullanımı ile kısa bir hatırlatma etkinliğimiz de olacak. Ardından gece geç bir vakitte uyanacağımız için dinlenip erkenden dinlenmeye çekileceğiz.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 3 – 4 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Kamp 1 , 3350 m – Kamp 2 , 4200 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
5.Gün: Kamp 2 – Ağrı Dağı Zirvesi – Kamp 1*
Gece yarısından hemen sonra kalkıp mutfak çadırımızda toplanıyoruz. Hafif bir şeyler atıştırıp, bol sıcak içecek tüketip tırmanışımıza başlıyoruz. Bu ülkedeki en yüksekteki insanlar artık sizlersiniz! Günün ilk ışıklarıyla görsel şölen başlayacak. Sabahın ilk saatlerinde zirvede olacağız. Hava durumuna göre zirvede dilersek 1 saate yakın kalabileceğiz. Sonra dikkatli bir biçimde gecenin karanlığında tırmandığımız tüm yolu Kamp 2 ‘ye kadar geri iniyoruz. Öğle saatlerine kadar kampımızda dinlenip dönüş için hazırlanacağız. Amacımız bu yükseklikte daha fazla oyalanmadan geceyi geçirmek üzere Kamp 1’e inmek. Akşam kampta kutlama var !
Not: Grubumuzun ve havanın durumuna göre Kamp 1’e iniyoruz. Olumsuz hava şartları, sağlık durumlarında plan değişikliği tur liderleriniz tarafından yapılır.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 3 – 4 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Kamp 2 , 4200 m – Ağrı Dağı Zirvesi, 5167 m – Kamp 1 , 3350 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
6.Gün: Kamp 1 – Çevirme Köyü – Doğubeyazıt
Sabah taşıyıcı ekibimiz bizi almaya gelecekler. Yavaş yavaş Çevirme Köyü'ne geri ineceğiz. Buradan araçlarımızla Doğubeyazıt’a dönüyoruz. Artık Ağrı Dağı'na farklı hislerle bakabilirsiniz! Arkanıza yaslanın, soğuk bir içecek alın ve bu görkemli dağdaki zaferinizin tadını bir kez daha yaşayın. Şimdi yeni dağlar, yeni maceralar için hazırsınız!
Yaklaşık Safari Süresi: 4 saat
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 1 saat
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
7.Gün: Doğubeyazıt – Van
Sabah otelimizden ayrılıp havaalanına ulaşmak üzere Van’a hareket ediyoruz geçiyoruz.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 3 saat
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı
Önemli Hatırlatma
Başka Rota, mücbir sebepler olması halinde acente hizmet kapsamındaki otel isimlerini, iletilerle ilgili hareket edilebilir, programda belirtilmiş ve yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir.
Turumuza Türkiye'nin her yerinden katılabilirsiniz. Buluşma yeri Van Havaalanı'dır.
Gidiş: En geç saat 10:00'da Van Havaalanı'nda olacak şekilde bilet alabilirsiniz.
Dönüş: Van Havaalanı'ndan 08:00 sonrası uçuşlar uygundur.
Ertur Boutique Hotel: (1. ve 6. gece) Doğubayazıt’ta lezzetli restoranı, konforlu odaları ve deneyimli işletmecileri nedeniyle evimiz Ağrı Dağı tırmanışlarımızda bu tesistir.
http://www.butikerturhotel.com/
Çadır Kampı: Bu kamplar konforlu geçici kamplar olarak planlandı. Dağ tipi konaklama çadırları, mutfak çadırı, portatif yemek masası ve sandalyelerimiz olacak. Bu kamp alanlarında tuvalet ve duş imkanı bulunmaz.
- Profesyonel rehberlik
- Tur boyunca tur liderliği, dağ rehberliği, danışmanlık (Her turumuz en az 2 tırmanış lideri eşliğinde yapılmaktadır)
- Programda belirtilen tüm araç transferleri
- Programda belirtilen tüm yemekler (6 kahvaltı, 5 öğle yemeği, 6 akşam yemeği)
- Programda belirtilen otelde konaklamalar (1. ve 6. gece otelde, diğer geceler kamp çadırında konaklama olacaktır)
- Tırmanış boyunca tüm yemekler
- Eşyaların katırla kampa taşınması
- Tüm kişisel güvenlik ekipmanları (kask, kazma, krampon, e.kemeri )
- Tüm genel güvenlik ekipmanları (ipler, buz vidaları, karabinalar)
- İshak Paşa Sarayı transferi
- Ağrı Dağı izinleri
- Çadır + mat + UYKU TULUMU *
- Temel ilk yardım seti
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası**
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
*Bu turda kamp malzemeleri ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Uyku tulumlarımız en az 24 saat güneş altında havalandırılmaktadır. Dileyen ofisten bilgi aldıktan sonra uygun ise kendi uyku tulumunu getirebilir.
** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Van’a (buluşma noktasına) gidiş - dönüş ulaşım masrafları
- Tüm müze ve ören yeri girişleri (İsteğe bağlıdır. Müze Kart alınmasını öneririz)
- Sırt çantası, baton, vb.
- Programda belirtilmeyen yemekler
- Program dışı istekler ve giderler
- Alkollü ve bazı kapalı içecekler
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
- Kafa feneri: Çadır içinde elzemdir.
- Uyku Tulumu: Bizim uyku tulumlarımız her tur sonrası dezenfekte edilmektedir. Kişisel tulumunuz var ise getirebilirsiniz.
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar 🙂
Köprülü Kanyon – Tazı Kanyonu – Selge – Silyon – Zeytintaşı Mağarası