Ağrı Dağı (5137 M) Ekspedİsyonu
7 Gün
Türkiye'nin En Yüksek Dağının Zirvesine Yürüyüş
mın 8-max 14
Çift Kişilik Odada Kişibaşı 27.000TL (Tek kİŞİ Konaklama FARKI 2.750TL
KK TEK ÇEKİM vade farksızdır! KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir) Tüm fiyatlara eklenecektir
- Türkiye’nin en yüksek dağına olan bu yolculukta doğa, tarih ve kültür bir arada!
- Katılımcılar için yüksek irtifa etkinliklerinin karakterini anlayabilme, tecrübelerini arttırabilme ve dahası unutulmaz bir ekspedisyon yaşayabilme imkanı sağlayan dolu dolu bir program
- Tarihi İshakpaşa Sarayı ve Muradiye Şelaleleri gezisi
- Doğubeyazıt’ın tüm güzellikleri
10-16 Ağustos 2024
17-23 Ağustos 2024
24-30 Ağustos 2024
31 Ağustos – 6 Eylül 2024
Van ‘da Buluşma ve Doğubeyazıt’a Geçiş
Tavsiye edilen uçuşlarla Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılarımızla buluşma ve ardından Doğubeyazıt’a geçiş. Yolda Muradiye Şelaleleri’ni, Doğubeyazıt’ta otelimize yerleşmeden önce İshakpaşa Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Otelimize yerleştikten sonra akşam yemeğine kadar dinleneceğiz. Yemekten 1 saat önce otelimizde bize ayrılan bölüme geçip dağ liderlerimizin bilgilendirme ve hazırlık toplantısını dinleyeceğiz. Dağda yaşayacağınız bu eşsiz macera için son önerilerini ve bilgilendirmeleri aktaracak, sizi yerel ekibimizle tanıştıracaklar.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 3 saat
Dâhil Olan Yemekler: Akşam Yemeği
Doğubeyazıt – Çevirme Köyü – Kamp 1 (3200 m)
Bugün Ağrı Dağı ile tanışacağız! Sabah kahvaltımızın ardından araçlarla Çevirme köyüne doğru yola çıkacağız. Yürüyüşümüz Ağrı Dağı eteklerindeki bu köyün biraz ötesindeki düzlükten başlayacak. Göçer halkın yayla kamplarından geçerek Kamp 1 ‘e çıkacağız.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 1 saat
Yaklaşık Aktivite Süresi: 4 – 5 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Çevirme Köyü, 2200 m – Kamp 1 , 3350 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
Yükseğe Uyum Tırmanışı. Kamp 1 – Kamp 2 (4200 m) – Kamp 1
Bu günkü programımızda yükseğe sağlıklı bir şekilde uyum sağlamak için yapacağımız aklimatizasyon tırmanışı var. Sabah acelesiz ve keyifli bir kahvaltının ardından yavaş yavaş Kamp 2 ‘ye doğru yükseleceğiz. Yolda manzaralı bir noktada öğle yemeği molası vereceğiz. Kamp 2 ‘de kısa bir vakit geçirdikten sonra tekrar Kamp 1’e iniyoruz. Kampta harika bir servis sizi bekliyor, iyice dinlenip bol bol sohbet edeceğiz. Akşam gün batımı eşliğinde enfes kamp yemekleri yiyeceğiz.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 4 – 6 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Kamp 1 , 3350 m – Kamp 2 , 4200 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
Kamp 1 – Kamp 2
Bugün yükseklere yerleşmeye gidiyoruz. Kamp 2’ye öğleden sonra varmış olacağız. Bugün sizlere kazma krampon kullanımı ile kısa bir hatırlatma etkinliğimiz de olacak. Ardından gece geç bir vakitte uyanacağımız için dinlenip erkenden dinlenmeye çekileceğiz.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 3 – 4 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Kamp 1 , 3350 m – Kamp 2 , 4200 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
Kamp 2 – Ağrı Dağı Zirvesi – Kamp 1*
Gece yarısından hemen sonra kalkıp mutfak çadırımızda toplanıyoruz. Hafif bir şeyler atıştırıp, bol sıcak içecek tüketip tırmanışımıza başlıyoruz. Bu ülkedeki en yüksekteki insanlar artık sizlersiniz! Günün ilk ışıklarıyla görsel şölen başlayacak. Sabahın ilk saatlerinde zirvede olacağız. Hava durumuna göre zirvede dilersek 1 saate yakın kalabileceğiz. Sonra dikkatli bir biçimde gecenin karanlığında tırmandığımız tüm yolu Kamp 2 ‘ye kadar geri iniyoruz. Öğle saatlerine kadar kampımızda dinlenip dönüş için hazırlanacağız. Amacımız bu yükseklikte daha fazla oyalanmadan geceyi geçirmek üzere Kamp 1’e inmek. Akşam kampta kutlama var !
Not: Grubumuzun ve havanın durumuna göre Kamp 1’e iniyoruz. Olumsuz hava şartları, sağlık durumlarında plan değişikliği tur liderleriniz tarafından yapılır.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 3 – 4 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Kamp 2 , 4200 m – Ağrı Dağı Zirvesi, 5167 m – Kamp 1 , 3350 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
Kamp 1 – Çevirme Köyü – Doğubeyazıt
Sabah taşıyıcı ekibimiz bizi almaya gelecekler. Yavaş yavaş Çevirme Köyü’ne geri ineceğiz. Buradan araçlarımızla Doğubeyazıt’a dönüyoruz. Artık Ağrı Dağı’na farklı hislerle bakabilirsiniz! Arkanıza yaslanın, soğuk bir içecek alın ve bu görkemli dağdaki zaferinizin tadını bir kez daha yaşayın. Şimdi yeni dağlar, yeni maceralar için hazırsınız!
Yaklaşık Safari Süresi: 4 saat
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 1 saat
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
Doğubeyazıt – Van
Sabah otelimizden ayrılıp havaalanına ulaşmak üzere Van’a hareket ediyoruz geçiyoruz.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 3 saat
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı
Önemli Hatırlatma
Başka Rota, mücbir sebepler olması halinde acente hizmet kapsamındaki otel isimlerini, iletilerle ilgili hareket edilebilir, programda belirtilmiş ve yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir.
Ertur Boutique Hotel: (1. ve 6. gece) Doğubayazıt’ta lezzetli restoranı, konforlu odaları ve deneyimli işletmecileri nedeniyle evimiz Ağrı Dağı tırmanışlarımızda bu tesistir.
http://www.butikerturhotel.com/
Çadır Kampı: Bu kamplar konforlu geçici kamplar olarak planlandı. Dağ tipi konaklama çadırları, mutfak çadırı, portatif yemek masası ve sandalyelerimiz olacak. Bu kamp alanlarında tuvalet ve duş imkanı bulunmaz.
- Profesyonel rehberlik
- Tur boyunca tur liderliği, dağ rehberliği, danışmanlık (Her turumuz en az 2 tırmanış lideri eşliğinde yapılmaktadır)
- Programda belirtilen tüm araç transferleri
- Programda belirtilen tüm yemekler (6 kahvaltı, 5 öğle yemeği, 6 akşam yemeği)
- Programda belirtilen otelde konaklamalar (1. ve 6. gece otelde, diğer geceler kamp çadırında konaklama olacaktır)
- Tırmanış boyunca tüm yemekler
- Eşyaların katırla kampa taşınması
- Tüm kişisel güvenlik ekipmanları (kask, kazma, krampon, e.kemeri )
- Tüm genel güvenlik ekipmanları (ipler, buz vidaları, karabinalar)
- İshak Paşa Sarayı transferi
- Ağrı Dağı izinleri
- Çadır + mat + UYKU TULUMU *
- Temel ilk yardım seti
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- * Bu turda kamp malzemeleri ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Uyku tulumlarımız en az 24 saat güneş altında havalandırılmaktadır. Dileyen ofisten bilgi aldıktan sonra uygun ise kendi uyku tulumunu getirebilir.
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Van’a (buluşma noktasına) gidiş – dönüş ulaşım masrafları
- Tüm müze ve ören yeri girişleri (İsteğe bağlıdır. Müze Kart alınmasını öneririz)
- Sırt çantası, baton, vb.
- Programda belirtilmeyen yemekler
- Program dışı istekler ve giderler
- Alkollü ve bazı kapalı içecekler
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Turumuza Türkiye’nin her yerinden katılabilirsiniz. Buluşma yeri Van Havaalanı’dır.
Gidiş: En geç saat 10:00’da Van Havaalanı’nda olacak şekilde bilet alabilirsiniz.
Dönüş: Van Havaalanı’ndan 08:00 sonrası uçuşlar uygundur.
Sırt çantası: Ceket, polar, matara veya şişe, güneş kremi, krem, şort gibi temel eşyalar için en az 25 litrelik bir sırt çantasına sahip olmalısınız. Sırt desteği olmayan şehir tipi çantalar sırt ağrıları yaşamanıza neden olabilir.
Yürüme Direği: Yürüme çubuğu kullanmak biraz deneyim gerektirir. Deneyimli bir kullanıcıysanız, ağır bir sırt çantasının ağırlığını kollara doğru taşımaya yardımcı olacak ve böylece çantayı hafifletecektir. Ancak, fazla deneyiminiz yoksa, özellikle engebeli yüzeylerde ucu yere düzgün bir şekilde yerleştirmeye çalışırken yarardan çok zarara neden olacaktır. En iyisi ya tek bir direk kullanmak ya da doğadan uygun bir ağaç dalı bulmamızı istemektir.
Trekking botları: Parkurumuz genellikle patikalarda ve engebeli yüzeylerde olacağından, yürüyüşçüler ayak bileklerini burkulmalara karşı koruyacak kadar yüksek boyunlu sert tabanlı trekking botları giymelidir. Aslında bunlar temel öğelerdir, bu nedenle “olmalı “dan ziyade “şart “tır. Ayaklarınız vücudunuzun tüm ağırlığını taşır ve engebeli patikalarda uygun ayakkabılar olmadan yürümek, tüpsüz dalmaya benzer.
Tozluk: Kar, çamur, kum ve tozu botlarınızdan uzak tutacaktır. Başlangıçta pahalı olanları almanıza gerek yok.
Yağmurluk (panço): Yapılacak en iyi şey yağmur geçirmez ve nefes alabilen bir ceket (Gore-Tex veya benzeri bir marka) edinmektir. Pahalı bir üründür ancak uzun yıllar kullanacaksınız. Panço tarzı yağmurluklar geçirimsizdir ancak uzun yürüyüşlerde sizi terletecek ve dolayısıyla içten ıslanmanıza neden olacaktır. Yüzde 100 ıslanmak yerine yüzde 50 ıslanmayı tercih etmelisiniz.
Şapkalar: Güneşli günler için güneş gözlüğü ve güneş şapkası şarttır.
Pantolonlar: Özellikle trekking için üretilmiş, çabuk kuruyan pantolonları tercih etmelisiniz. Şorta dönüşen fermuarlı paçaları varsa daha da iyi. Kot pantolonu kesinlikle önermiyoruz.
Şişe veya Matara: Sağlık nedenleriyle plastik şişeleri önermiyoruz ancak yeni başlayan trekkingciler için muhtemelen en iyisi bunlar. Ayrıca 50 cc’lik metal bir şişe veya termos matara da edinebilirsiniz.
İlk yardım çantası: Rehberiniz genel bir ilk yardım çantasına sahip olacaktır, ancak özel ilaçlara veya alerjik reaksiyonlar gibi belirli durumlar için ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir özel ilk yardıma ihtiyacınız varsa, bunları yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Mayo: Hava izin verirse denizde yüzmek için birçok şansınız olacak. Bu yüzden mayo ve havlu getirmeyi unutmayın.