

- Ayşe Tolga ile nefes ve enerji çalışmaları, meditasyon ve çocuklara yönelik anlatımlar
- Ilıman Yağmur Ormanı: Maçahel’in muazzam doğası
- Anıt ağaçlarda yürüyüş
- El değmemiş patikalar
- Kadim kültür: Gürcüler
- Gürcü yemekleri
- Doğu Karadeniz’ in en güzel bölgesi Maçahel’in eşsiz manzaralarında meditasyon ve enerji çalışmaları deneyimi
Çift kişilik odada kişibaşı Nakit/Havale/Eft: 4950 TL'dir
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
Oteli bize özel kapatacağımız için çocuk indirimi yapılamamaktadır.
8 Yaşından büyük çocuklarımız için oluşturulmuş bir programdır.
Çocukların sağlıklı olması için, enerjilerini dengeleyecekleri ortamlara ihtiyaç var, en önemli ortam elbette ki doğa. Çünkü doğa hem bizler hem de miniklerimiz için en iyi, en yaratıcı oyun arkadaşı. Ben uzun zamandır kendisi de bir doğa aşığı anne olarak, kızıma doğa ile iç içe olmak için programlar yapıyorum. İstiyorum ki, benim büyüdüğüm gibi doğayı gözlemleme imkanı olsun. Bitkileri, ağaçları, yaprakları ve tohumları tanısın. Üzerinde yaşadığı topraktan kopuk olmasın. Onu anlasın, sesini duysun ve dinlesin istiyorum. Hayvanları tanısın, onlarla bağ kursun, çünkü çocukluğuma dair hatırladığım mutluluk verici ne varsa hepsinde doğa, bitkiler ve hayvanlar var. Çocuklarımızı tabletlerden, oyun konsollarından, televizyondan, standart oyun salonları ve etkinliklerinden sıyırmak, anne ve babaları olarak içine sıkıştığımız şu şehir yaşamında biraz nefes almak için sizi, uzaktaki köye ve dağlara davet ediyorum. Temmuz ayında köye gidiyoruz. İnsanına doğasına hayran olduğum Maçahel’in coğrafyasını, kültürünü, geçmişini, bitki örtüsünü ve bölgedeki yaban hayatını daha yakından tanıma zamanı. Maçahel yaylalarında benimle şifalı bitkileri toplayacak, bölgedeki yabanıl hayvanların yaşamını öğreneceğiz. Macahel’in güzel insanları bizi ağırlayacak, köy yaşamının günlük rutinlerini, yardımlaşmanın önemini çocuklarımızla beraber deneyimlerken, 100 yıl önce Anadolu topraklarında güzel insanlar nasıl yaşıyorsa, onu yaşayacağız. Çocuklarımız ve biz çiftlik çalışanı olacağız, var mısınız? Günlük köy işlerinde, köy sakinlerine yardımcı olacağız, ineklerinden süt sağacak, kaymak yapacağız, ekmek yapacak ve hasat edilecek sebzeleri beraber toplayacağız. Baska Rota ile Anıt ormanları keşfederken, benimle Aromaterapi seminerleri, nefes yoga ve enerji çalışmaları yapacaksınız.
Ayşe Tolga
Ayrıca bu program enerjiniz, nefesiniz, evren ve doğa arasındaki bağlantılar hakkında farkındalık yaratmak için oluşturulmuştur. Bir tatil programı değildir. Her gün düzenlenecek çalışmalara katılmanız ve kamp boyunca alkol/sigara tüketmemeniz gerekmektedir.
8 Yaşından büyük çocuklar için oluşturulmuştur.
1.Gün:
Trabzon havalanında aracımız ile buluşup Artvin'e doğru yol alıyoruz. Arhavi içinden geçerek Kamilet vadisindeki Mençuna şelalesine uğruyoruz. Şelale için yaklaşık 30 dakikalık patika çıkışı bizi bekliyor. Göreceğiniz manzaranın yorgunluğunuzu alacağına eminiz. Hava güzel ise şelalenin havuzuna girme şansımız oluyor. Yine aynı patikadan dönüşe geçiyoruz. Aracımızla buluştuktan sonra 1830 metrelik Maçahel geçidine çıkıyoruz. Eğer hava açık ise güzel manzaralar görüyoruz. Fotoğraf molasından sonra pansiyonumuza doğru harekete geçiyoruz. Bugün birçok noktayı görmüş olarak Trabzon'dan Maçahel’e gelmiş oluyoruz.
Enerji açılış çalışması hava ve yoğunluk durumuna göre Mençuna Şelalesi’nde ya da pansiyonumuzun yoga salonunda yapılacaktır.
2.Gün:
Güne sabah 08.00'de sabah çalışması ile ruhumuzu besleyerek başlıyoruz. Çalışma, Ayşe Tolga’nın uygun gördüğü süre ve düzeyde geçekleşecektir.
Çalışma sonrası bedenlerimizi besleme zamanı! Bölgenin yerel ürünleri ile yapacağımız kahvaltıda tamamı doğal ürünlerden oluşan bir şölen bizi bekliyor. Kahvaltının ardından 63 metrelik Maral Şelalesi’ne doğru hareket ediyoruz. Şelaleye yakın bir noktaya kadar araç ile ulaşım mümkün. Şelaleyi görmek ve buz gibi sularına girebilmek için yürüyerek devam ediyoruz. Ortam uygun olursa şelalede yine küçük bir enerji çalışması yapıyoruz. Dönüş yolunda patika yürüyüşü ile Maçahel ormanlarının güzelliklerine tanık oluyoruz.
Şelale sonrası öğle yemeğimizi İremit Pansiyon’da alıyoruz. Yemek sonrası kısa yürüyüş ile aşağı yola inerek, tamamı ahşaptan olan İremit camisini tanıyoruz. Ziyaretimiz sonrası araçla devam ederek Camili Köyü‘nü ve sınır kapısını görme fırsatı buluyoruz. Pansiyonumuza dönmeden önce çam ağaçlarının arasında derin bir nefes molası veriyoruz.
Akşam yapılacak enerji çalışmasının saati, günün programına göre belirlenecek ve gün içinde size bildirilecektir.
3.Gün:
Sabahımız Ayşe’nin yaptıracağı 08.00’deki yoga ve enerji çalışması ile başlıyor.
Kahvaltı sonrası araç ile 45 dakikalık stabilize orman yolunda yol alarak Fındık Yaylası‘na varıyoruz. Hava açık ise Batum şehri ve Karadeniz’i görebildiğimiz bu yayla manzarasında doğanın ve dağların güzelliğine hayran kalıyoruz. Gerçek yaylacılığın devam ettiği bu bölgede kırmızı yanaklı Maçahel çocuklarını, yeni doğmuş buzağıları ve bölgenin güçlü kadınlarını tanıma fırsatımız oluyor. Yaylada vakit geçirdikten sonra daha da yukarı çıkarak İndastvinda Geçidi’nde araçtan inerek yaylanın manzarasını yaklaşık 500 metre daha yukarıdan görüyoruz Buradaki molamızdan sonra Naçadirev Gölü’ne çıkıyoruz. 2750 metredeki buzul gölü tüm dinginliğiyle bizi bekliyor. (Mayonuzu almayı unutmayın, hatta kesin alın)
Hava durumunun izin vermesi durumunda bu çok az insan eli değmiş nokta enerji çalışması için muhteşem bir nokta. Biz bu buzul gölünde, Ayşe’nin liderliğinde doğal elementleri, bedenlerimizdeki güneşin rüzgarın gölün toprağın enerjilerini aktive edeceğimiz bir çalışmayı yapıyoruz.
Çalışmamız ve yüzme molası sonrası eşsiz manzaralar eşliğinde bir yürüyüşle öğle yemeği için Lekoban Yaylası’na geçiyoruz. Tamamen yayladaki kadınlar tarafından, yayladaki ineklerin sütünden ve yayladaki doğal meyvelerden üretilen yiyeceklerle dolu soframız bizi bekliyor!
Tekrar aynı rotadan Maçahel’deki köyümüze dönüyoruz. Artık kaldığımız pansiyonun birer misafiri değil çocuklarıyız. Akşam yemeğimizden sonra Ayşe ile kitaplarından alıntılarla kısa bir farkındalık sohbeti yapıyoruz.
4.Gün:
Doğaya ve evrenin enerjisine uyumlandığımız bu kısa ama yoğun programımızın kapanış çalışmasını beraberce doğada yapacağız.
Veda etmek zor olsa da, Maçahel'e veda ederek dönüş yolu üzerindeki başka güzelliğe Borçka Karagöl’e doğru harekete geçiyoruz. Heyelan gölü olan Karagöl’ün etrafını yaklaşık 40 dakikalık bir yürüyüş ile dolaşıyoruz. Gölü her açıdan görme fırsatını bulacağımız bu yürüyüş sonrası aracımızla buluşarak Hopa'ya doğru yol alıyoruz. Öğle yemeği molasının ardından Trabzon Havalimanı’na doğru yola çıkıyoruz ve Havalimanında vedalaşıyoruz.
Türkiye'nin her yerinden turumuza katılabilirsiniz.
Turumuzun başlama ve bitiş noktası Trabzon Havaalanı'dır.
Gidiş:
Sabah en geç 9:30'da Trabzon Havaalanı'nda olacak uçuşlar uygundur.
Dönüş:
Havaalanında 17:00 gibi oluyoruz. Bu nedenle saat 18:00 ve sonrası uçuşlar uygundur.
Maçahel Green Roof Otel
Toplam 23 odadan oluşan 4 katlı bina tamamen ahşaptan imal edilmiştir. Ayakkabımızı çıkarıp terlik ile odalara geçiyoruz. Ses yalıtımı beton binalar gibi değildir.
- Profesyonel Doğa rehberliği
- Ayşe Tolga ile profesyonel Yoga ve Meditasyon deneyimi
- Yürüyüş esnasında enerji ve nefes çalışmaları
- Tüm ara ulaşımlar
- Tam pansiyon 3 gece konaklama ( 3 kahvaltı – 4 öğle – 3 akşam yemeği)
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Türkiye’nin herhangi bir yerinden Trabzon'a geliş ve dönüş ulaşımı
- Kişisel harcamalar
- Konaklama yerinde alınan extralar
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Terlik: Konaklama yapacağımız yerde kullanmak için kendi terliğinizi getirmenizi tavsiye deriz.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.