LİKYA YOLU
7 Gün
Antalya'dan Fethiye'ye Başka Rota Klasiği
mın 6-max 14
Çift Kişilik Odada Kişibaşı 33.500TL (Tek kİŞİ Konaklama FARKI 8.750TL
Tüm fiyatlara eklenecektir
Işık Ülkesi’nde yürüyüş ve deniz
Yörük kültürünü tanıma fırsatı
Tarihi patikalarda yürüyüş
Yok olmayan medeniyetleri yakından gözlemleme
Koştur koştur olmayan özümsenerek yaşanan bir tur
Amacımız sadece yürüyüş değil!
Başka yerde yok
12 – 18 Ekim 2024
19 – 25 Ekim 2024
26 Ekim – 01 Kasım 2024
3 gece 4 günlük Doğu Likya turumuz için TIKLAYINIZ
Antalya – Arkeoloji Müzesi – Phaselis – Çıralı
Sabah Antalya’da aracımızla buluştuktan sonra Antalya Arkeoloji Müzesi‘ne gidiyoruz. Müze gezisinin ardından öğle yemeği yiyoruz ve Phaselis antik kentine 1 saatlik yürüyüş ile varıyoruz. Phaselis’i detaylıca gezdikten sonra konaklama yapacağımız Çıralı’ya varıyoruz. İlk günün yorgunluğunu denize girerek atıyoruz. Akşam konaklama ve yemek pansiyonumuzda.
Yürüyüş: 1.5 saat
Araç: 2,5 saat
Çıralı – Ulupınar – Çamlıburun – Olympos
Sabah kahvaltının ardından tesisimizden yürüyüşe başlıyoruz. Sahil boyunca yürüyüp Olympos antik kentine gidiyoruz. Kenti gezdikten sonra gizli bölge Çamlıburun’a yürüyüş yapıyoruz. Aynı patikadan geri dönüş ile öğle yemeğimizi alacağımız restorana gidiyoruz. Burada deniz molasından bahsetmemize gerek yok herhalde Yemek sonrası Ulupınar‘a gidiyoruz ve 8 KM lik bir yürüyüş ile Yanartaş üzerinden pansiyonumuza dönüyoruz. Bugün toplamda 16 km yürümüş oluyoruz.
Yürüyüş: 5.5 saat
Araç: 20 dk
Adrasan – Musa Dağı – Olympos – Kaş
Sabah kahvaltımızın ardından yürüyüşümüzü Likya Yolu’nun en büyüleyici parkurlarından birinde, Olympos antik kentinin bulunduğu Musa Dağı’nı aşarak Olympos sahilinde noktalıyoruz. Bugün aynı zamanda turumuzun en zorlu parkuru. Araç ile Adrasan’a hareket edip patikaya buradan giriyoruz. Yaklaşık 16 KM lik parkurumuzda dik çıkış ve inişler olsa da doğanın güzelliği, göreceğiniz manzaralar tüm yorgunluğumuzu alıyor. Bugün öğle yemeğimizi kumanya şeklinde alıyoruz. Yürüyüş sonu Çıralı sahilinde bira/patates keyfi yapıyoruz İlk 3 gün Olympos ve çevresinin altını üstüne getiriyoruz Gün batımına yakın Kaş’a doğru harekete geçiyoruz. Konaklamamız sadece tekne ile gidilebilen Limanağzı’nda.
Yürüyüş: 5.5 saat
Araç: 2.5 saat
Tekne: 15 dk
Limanağzı – Kaş
Kahvaltı sonrası tesisimizden yürüyerek Kaş merkeze gidiyoruz. Yürüyüşümüz yaklaşık 2 saat sürecek. Gidiş geliş aynı patikadan 8 KM yürüyoruz. Öğle yemeğini Kaş merkezde alıyoruz. Serbest zaman içinde Kaş’ın alış-veriş ve cafe/bar imkanlarından yararlanıyoruz. Belirlediğimiz saatte Limanağzı’na geri yürüyüş için harekete geçiyoruz. Dönüşü tekne ile yapmak isteyenler rehberimizin yönlendirmesi ile hareket edebilirler.
Yürüyüş: 3 saat
Araç: Yok
Kaş – Sidyma – Alınca Mahallesi– Kabak
Sabah kahvaltının ardından Kabak kotunda bitecek günümüze başlıyoruz. Bugün yolculuğumuz parça parça şekilleniyor. İlk olarak yol üstünde Delikkemer’e 1 saatlik yürüyüş yapıyoruz. Sonra 1 saatlik araç yolculuğu ile Sidyma Antik Kenti’ne varıyoruz. Burayı gezdikten sonra öğle yemeği alıyoruz. Yemek sonrası yürüyüşümüz başlıyor. Genellikle düz olan bu patika yaklaşık 4 km sonra asfalta çıkıyor. Cennet koyu manzaralı yürüyüşümüzün 2 km si asfalt olduğu için bu bölümü araç ile çıkıyoruz. Alınca mahallesinde tekrar araçtan inerek tabelaların olduğu yerden patikaya giriyoruz. Kabak koyuna kadar hep iniş olan patikayı doyumsuz manzaralarla tamamlıyoruz. Alınca’dan Kabak koyuna yapacağımız yürüyüş 7 km civarında. Bugünkü yürüyüşümüz toplamda 16 KM oluyor. Kabak koyunda havanın durumuna göre akşam denize girebiliyoruz.
Yürüyüş: 5 saat
Araç: 1.5 saat
Kabak Köyü – Faralya Köyü
Sabah kahvaltının ardından deniz keyfi için sahile iniyoruz. İsteyenler konakladığımız mekanın keyfini çıkarabilirler Öğle yemeğini de alarak dinlenme sonrası belirlediğimiz saatte transfer yapacak araçla Faralya köyüne gidiyoruz. Buradan sonra yürüyüş başlıyor. İlk önce yaklaşık yarım saat orman içi patikadan yükseliyoruz. Sonra muhteşem manzaralar eşliğinde hafif inişli çıkışlı yoldan tekrar orman içine girerek Kabak koyuna kadar dik inişe geçiyoruz. Dün yürüdüğümüz yerin tam karşısından başka bir açıdan koyu görerek iniyoruz. Yürüyüşümüz sonrası deniz keyfine devam
Yürüyüş: 3 saat
Araç: Yarım saat
Dönüş Günü: Kayaköy – Ölüdeniz
Kahvaltının ardından Kabak koyu transfer araçları ile bavulları ve kendimizi bizi yukarıda bekleyen araca çıkarıyoruz Asıl aracımıza yerleştikten sonra istikamet Kayaköy. Kayaköy’den Ölüdeniz’e harika manzaralar eşliğinde rahat bir yürüyüş yapıyoruz. Karaköy antik kenti içinden geçerken duygulanmamanız mümkün değil. Terk edilmiş bu köyden hafif çıkış ile denizi görene kadar tırmanıyoruz. Sonrasında Ölüdeniz’in eşsiz manzarası eşliğinde inişe geçiyoruz. Turumuzun son deniz molasını da burada veriyoruz. Serbest öğle yemeğini aldıktan sonra Dalaman havaalanına transfer oluyoruz.
Yürüyüş: 2.5 saat
Araç: 2.5 saat
1. ve 2. Gün: Çıralı’da lüx bungalowlarda konaklıyoruz.
3. ve 4. Gün: Limanağzı’nda Nuri’s Beach’de: www.nurisbeach.com
5. Gün ve 6. Gün: Kabak koyunda vadinin en eski pansiyonu olan Turan Hill Lounge’da: www.turanhilllounge.com kalıyoruz.
- Profesyonel rehberlik
- Tüm ara ulaşımlar
- 6 gece konaklama
- 6 kahvaltı 4 akşam yemeği
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Likya Yolu tur kitapçığı
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
- Türkiye’nin herhangi bir yerinden Antalya’ya ulaşım ve Dalamandan geri ulaşım
- 7 Öğle yemeği (rehberimiz programı aksatmayacak şekilde size tek ya da çoklu seçenekler sunacaktır)
- Limanağzı konaklaması akşam yemekleri
- Antik kent girişleri (Müzekart önerilir)
- Kişisel harcamalar
- Konaklama yerlerinde alınan extralar
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
Turumuz Antalya Havaalanı’nda başlar ve Dalaman Havaalanı’nda biter. Türkiye’nin her yerinden katılım yapabilirsiniz.
Gidiş: Antalya Havaalanı’nda en geç 10.00 da olacak şekilde uçak biletinizi almanız gerekmektedir. Yani 9.30 da inen uçaklar uygundur. Otobüs ile gelecek misafirlerimizi otogardan alabiliyoruz. Ama erken gelenleri Antalya Müzesi’ne bekliyoruz
Dönüş: Dalaman Havaalanı’ndan 18.00 ve sonrası biletler uygundur. Fethiye otogarı için de 16.00 ve sonrası uygundur.
Yeteri kadar yürüyüp yetmediği kadar eğleniyoruz.
Sadece yürümek istiyorsanız bu tur size göre değil!!!
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
Sırt çantası: Ceket, polar, matara veya şişe, güneş kremi, krem, şort gibi temel eşyalar için en az 25 litrelik bir sırt çantasına sahip olmalısınız. Sırt desteği olmayan şehir tipi çantalar sırt ağrıları yaşamanıza neden olabilir.
Yürüme Direği: Yürüme çubuğu kullanmak biraz deneyim gerektirir. Deneyimli bir kullanıcıysanız, ağır bir sırt çantasının ağırlığını kollara doğru taşımaya yardımcı olacak ve böylece çantayı hafifletecektir. Ancak, fazla deneyiminiz yoksa, özellikle engebeli yüzeylerde ucu yere düzgün bir şekilde yerleştirmeye çalışırken yarardan çok zarara neden olacaktır. En iyisi ya tek bir direk kullanmak ya da doğadan uygun bir ağaç dalı bulmamızı istemektir.
Trekking botları: Parkurumuz genellikle patikalarda ve engebeli yüzeylerde olacağından, yürüyüşçüler ayak bileklerini burkulmalara karşı koruyacak kadar yüksek boyunlu sert tabanlı trekking botları giymelidir. Aslında bunlar temel öğelerdir, bu nedenle “olmalı “dan ziyade “şart “tır. Ayaklarınız vücudunuzun tüm ağırlığını taşır ve engebeli patikalarda uygun ayakkabılar olmadan yürümek, tüpsüz dalmaya benzer.
Tozluk: Kar, çamur, kum ve tozu botlarınızdan uzak tutacaktır. Başlangıçta pahalı olanları almanıza gerek yok.
Yağmurluk (panço): Yapılacak en iyi şey yağmur geçirmez ve nefes alabilen bir ceket (Gore-Tex veya benzeri bir marka) edinmektir. Pahalı bir üründür ancak uzun yıllar kullanacaksınız. Panço tarzı yağmurluklar geçirimsizdir ancak uzun yürüyüşlerde sizi terletecek ve dolayısıyla içten ıslanmanıza neden olacaktır. Yüzde 100 ıslanmak yerine yüzde 50 ıslanmayı tercih etmelisiniz.
Şapkalar: Güneşli günler için güneş gözlüğü ve güneş şapkası şarttır.
Pantolonlar: Özellikle trekking için üretilmiş, çabuk kuruyan pantolonları tercih etmelisiniz. Şorta dönüşen fermuarlı paçaları varsa daha da iyi. Kot pantolonu kesinlikle önermiyoruz.
Şişe veya Matara: Sağlık nedenleriyle plastik şişeleri önermiyoruz ancak yeni başlayan trekkingciler için muhtemelen en iyisi bunlar. Ayrıca 50 cc’lik metal bir şişe veya termos matara da edinebilirsiniz.
İlk yardım çantası: Rehberiniz genel bir ilk yardım çantasına sahip olacaktır, ancak özel ilaçlara veya alerjik reaksiyonlar gibi belirli durumlar için ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir özel ilk yardıma ihtiyacınız varsa, bunları yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Mayo: Hava izin verirse denizde yüzmek için birçok şansınız olacak. Bu yüzden mayo ve havlu getirmeyi unutmayın.