

Likya Yolu: Fethiye'den Antalya'ya
- Batı Likya bölgesini keşfediyoruz
- Yörük kültürünü tanıyoruz
- Tarihi patikalarda yürüyoruz
- Fazla bilinmeyen antik kentleri geziyoruz
- Koştur koştur yapmadan özümseyerek yaşıyoruz
- Amacımız sadece yürüyüş değil!
- Başka yerde yok
Çift Kişilik Kişibaşı Nakit / Havale / Eft: 4950 TL 'dir.
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
KİŞİ BAŞI SİNGLE FARKI 1550TL 'dir. Tüm fiyatlara eklenecektir
Batı Likya Yolu turumuza neden gelmelisiniz?
Dalaman'da başlayan turumuz Antalya'da son buluyor. Likya bölgesindeki batı ve orta Likya kültürünü ve yaşayan insanları tanımış oluyorsunuz.
Koştura koştura yürümeyip, zamanı yavaşlatıyoruz.
Yaşayarak geziyoruz.
Bol bol denize girip lezzetli yöresel yemekler yiyoruz.
İşte bu yüzden Likya Yolu turumuza gelmelisiniz.
Başka Rota Klasiği olan 6 gece 7 günlük turumuz için TIKLAYINIZ
3 gece 4 günlük turumuz için TIKLAYINIZ
1.Gün: Ovacık – Faralya Yürüyüşü
Dalaman Havaalanında buluşmanın ardından ilk yürüyüşümüzü yapacağımız Ovacık bölgesine geçiyoruz. Likya yolu başlangıç tabelasından başlayacak yürüyüşün ilk 2 km si toprak yol. Sonra tarihi göç patikasına girerek Babadağ’a doğru tırmanmaya başlıyoruz. Sırasıyla Kozağaç ve Kirme mahallelerinden geçerek Faralya’ya doğru inişe geçiyoruz. Kirme köyünde gözleme ve yoğurtlama menüsü ile öğle yemeğimizi yiyoruz. Yürüyüşümüzde muhteşem Ölüdeniz manzarası bize eşlik ediyor. Faralya’ya indiğimizde konaklayacağımız Monte Negro Hotel’e transfer oluyoruz.
Yürüyüş: 13 km, yaklaşık 3.5 saat
2.Gün: Alınca – Gey – Bel – Sidyma antik Kenti Yürüyüşü
Kahvaltı sonrası araç ile yaklaşık 2 saatlik manzaralı yolculuk bizi bekliyor. İlk yürüyüş yapacağımız nokta Cennet koyu manzaralı. Buradan 2 km lik muhteşem manzaralar eşliğinde Gey köyü yoluna kadar yürüyoruz. Tekrar araca binerek Bel köyüne gidiyoruz. Bu sefer yaklaşık 5 km lik yürüyüş sonrası Sidyma Antik Kenti’ne varıyoruz. Burada alacağımız lezzetli yemek sonrası kenti geziyoruz. Artık denize inme zamanı. 40 dk lık araç yolculuğu ile Patara sahilindeyiz. Pansiyonumuza yerleştikten sonra deniz keyfi bizi bekliyor.
Yürüyüş: 8 km, yaklaşık 2.5 saat
3.Gün: Boğazcık - Apollonia Antik Kenti - Aperlai Antik Kenti - Sıçak Yarımadası Yürüyüşü - Kekova
Kahvaltının ardından 1 saatlik araç yolculuğu ile yürüyüşe başlayacağımız Boğazcık köyüne gidiyoruz. Yaklaşık 8 km lik yürüyüşümüz 350 metre yükseklikten başlayıp deniz kenarında bitiyor. İlk olarak Apollonia Antik Kenti’ni görüyoruz. Kalıntıları arasından inişimiz başlıyor. Denize yaklaştığımızda Aperlai Antik Kenti’ne geldik demektir. Yürüyüşümüz yine kentin içinden geçerek Sıçak yarımadasının batı ucuna iniyor. Buradan düz bir patika ile diğer ucuna gidiyor ve öğle yemeği yiyoruz. Yemek sonrası bizi bekleyen teknemize biniyoruz. Konaklama yapacağımız yer denize sıfır.
Yürüyüş: 8 km, yaklaşık 3 saat
4.Gün: Kapaklı – Kekova Yürüyüşü
Bugün yürüyüşümüz öğleden sonra. Öğle yemeğine kadar isteyen denizine girebilir. İsteyen kano kiralayıp batık şehri izleyebilir. İsteyen de kitap okuyabilir. Artık keyif sizin. Yemek sonrası Kapaklı köyüne transfer oluyoruz ve yaklaşık 8 km lik yürüyüş ile bol manzaralı patikalardan geçerek konakladığımız pansiyona geri yürüyoruz.
Yürüyüş: 8 km, yaklaşık 3 saat
5.Gün: Andriake Antik Kenti - Gelidonya Feneri - Finike
Kahvaltı sonrası 10 dakika tekne ve yarım saat araç yolculuğu ile Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi’ne varıyoruz. Burayı gezdikten sonra öğle yemeğimizi almak için Finike’ye geçiyoruz. Yemek sonrası Gelidonya Feneri patikasına gidiyoruz. Yaklaşık 45 dakika çıkış ile fenerin manzarasına doyduktan sonra aynı patikadan araca yürüyoruz. Araçla buluştuktan sonra 1 saatlik yolculuk ile Fenike’ye geri dönerek konaklayacağımız Gökbük köyüne gidiyoruz.
Yürüyüş: 5 km, yaklaşık 2 saat
6.Gün: Arykanda Antik Kenti – Termessos Antik Kenti – Antalya Havaalanı
Kahvaltının ardından kültür ağırlıklı son günümüze başlıyoruz. İlk durağımız Arykanda Antik kenti. Burayı etraflıca gezdikten sonra öğle yemeği için Korkuteli merkeze geçiyoruz. Yemek sonrası durağımız Termessos Antik Kenti. Her iki kentte sarp yamaçlara kurulmuş olduğundan toplamda 2 saatlik yürüyüş yapmış olarak evlerinize göndereceğiz. Termessos’u da gezdikten sonra havaalanına doğru yola çıkıyoruz.
Yürüyüş: 4 km, yaklaşık 2 saat
Önemli Hatırlatma
Başka Rota, mücbir sebepler olması halinde acente hizmet kapsamındaki otel isimlerini, iletilerle ilgili hareket edilebilir, programda belirtilmiş ve yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir.
Turumuz Dalaman Havaalanı'nda başlar ve Antalya Havaalanı'nda biter. Türkiye'nin her yerinden katılım yapabilirsiniz.
Gidiş: Dalaman Havaalanı'nda en geç 10.00 da olacak şekilde uçak biletinizi almanız gerekmektedir.
Dönüş: Antalya Havaalanı'ndan 19.00 ve sonrası biletler uygundur.
1. Gün: Faralya Monte Negro Hotel: http://www.montenegromotel.com/
2. Gün: Patara
3. Gün ve 4. Gün: Kekova Pansiyon
5. Gün: Gökbük Serenity Otel: https://gokbukserenityhotel.com/
- Profesyonel rehberlik
- Tüm ara ulaşımlar
- 5 gece konaklama
- 5 kahvaltı 3 akşam yemeği
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Likya Yolu tur kitapçığı
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Türkiye’nin herhangi bir yerinden Dalaman'a ulaşım ve Antalya'dan geri ulaşım
- 6 Öğle yemeği (rehberimiz programı aksatmayacak şekilde size tek ya da çoklu seçenekler sunacaktır)
- 1. ve 2. akşam yemekleri
- Antik kent girişleri (Müzekart önerilir)
- Kişisel harcamalar
- Konaklama yerlerinde alınan extralar
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar 🙂