lİkya yolu 3 gece 4 gün
4 Gün
Çıralı, Olympos Ve Phaselis Antik Kent'leri, Maden Koyu, Yanartaş, Ulupınar Ve Daha Fazlası
mın 8-max 14
Çift Kişilik Odada Kişibaşı 18.500TL (Tek kİŞİ Konaklama FARKI 5.750TL
KK TEK ÇEKİM vade farksızdır! KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir) Tüm fiyatlara eklenecektir
- Işık Ülkesi’nde yürüyüş ve deniz
- Yörük kültürünü tanıma fırsatı
- Tarihi patikalarda yürüyüş
- Yok olmayan medeniyetleri yakından gözlemleme
- Koştur koştur olmayan özümsenerek yaşanan bir tur
- Çıralı, Olympos, Maden Koyu, Yanartaş
10 – 13 Ekim 2024
17 – 20 Ekim 2024
24 – 27 Ekim 2024
31 Ekim – 03 Kasım 2024
Antalya – Arkeoloji Müzesi – Ulupınar – Çıralı
Sabah 10.00 de Antalya’da buluşmamız var. Uçak biletlerinizi buna göre almanız gerekmekte. Aracımızla buluştuktan sonra Antalya Arkeoloji Müzesi‘ne gidiyoruz. Müze gezisinin ardından öğle yemeği yiyoruz ve Phaselis Antik Kenti’ne gidiyoruz. Phaselis’i detaylıca gezdikten sonra ilk yürüyüşümüz için Ulupınar‘a gidiyoruz ve 8 KM lik bir yürüyüş ile Yanartaş üzerinden konaklama yapacağımız Çıralı’ya varıyoruz. İlk günün yorgunluğunu denize girerek atıyoruz. Akşam yemeğini pansiyonumuzda alıyoruz.
Yürüyüş: 4 saat
Araç: 2,5 saat
Çıralı – Çamlıburun – Olympos
Sabah kahvaltının ardından tesisimizden yürüyüşe başlıyoruz. Sahil boyunca yürüyüp Olympos Antik Kenti’ne gidiyoruz. Kenti gezdikten sonra kısa bir geri dönüş ile öğle yemeğimizi alacağımız restorana gidiyoruz. Burada deniz molasından bahsetmemize gerek yok herhalde Yemek sonrası sahilden tekrar Olympos’a doğru devam ediyoruz ve gizli bölge Çamlıburun’a yürüyüş yapıyoruz. Aynı patikadan geri dönüp pansiyonumuza dönüyoruz.
Yürüyüş: 4.5 saat
Araç: Yok
Tahtalı Dağı Teleferik – Beycik Yürüyüşü
Sabah kahvaltımızın ardından yürüyüşümüzden önce Tahtalı dağının zirvesine 10 dakika süren teleferik yolculuğu ile varıyoruz. Araç 30 dakika sürüyor. Zirvede kısa kahve molasından sonra hazırlıklarımızı yaparak yürüyüşe başlıyoruz. Yaklaşık 3.5 saat sürecek yürüyüşümüz hep yokuş aşağı oluyor. İlk önce bol taşlı traktör yolundan iniyoruz. Ormana girdiğimizde artık patika bizi karşılıyor. Muhteşem sedir ağaçları ile çevrili harika bir orman patikası bizi bekliyor. Kısa molalarla yürüyüşü bitirdiğimiz yerde Ramazan ve eşinin dağ restoranında manzaraya karşı oturarak öğle yemeğimizi yiyoruz. Yemek sonrası araç ile buluşmak için biraz daha yürüyoruz ve Çıralı’ya doğru yola çıkıyoruz.
Yürüyüş: 3.5 saat
Araç: 1 saat
Maden Koyu – Dönüş
Sabah kahvaltı sonrası direk pansiyonumuzun önünden yürüyüşe başlıyoruz. Sahil boyunca ilerleyerek Maden koyuna doğru inişli çıkışlı yaklaşık 2.5 saat süren bir yürüyüş yapıyoruz. Bu sefer sağ tarafımızdaki manzaramızda isimsiz ve küçük koylar var. Küçük bir koya vardığımızda deniz keyfi yaparak kumanyalarımızı yiyoruz. Dinlenme sonrası Çıralı’ya geri dönerek dönüş için hazırlanıyoruz. Belirlenen saate de havaalanına doğru yola çıkıyoruz.
Çıralı’da pansiyonda duş/tuvalet içinde olan bungalow tarzı ahşap evlerde konaklıyoruz.
- Profesyonel rehberlik
- Tüm ara ulaşımlar
- Yarım pansiyon 3 gece konaklama (3 kahvaltı – 3 akşam yemeği)
- Likya Yolu tur kitapçığı
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
****Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Türkiye’nin herhangi bir yerinden Antalya’ya ulaşım ve geri ulaşım
- 4 Öğle yemeği (rehberimiz programı aksatmayacak şekilde size tek ya da çoklu seçenekler sunacaktır)
- Antik kent girişleri (Müzekart önerilir)
- Kişisel harcamalar
- Konaklama yerlerinde alınan extralar
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
Turumuz Antalya Havaalanı’nda başlar ve biter. Türkiye’nin her yerinden katılım yapabilirsiniz.
Gidiş: Antalya Havaalanı’nda en geç 10.00 da olacak şekilde uçak biletinizi almanız gerekmektedir. Otobüs ile gelecek misafirlerimizi otogardan alabiliyoruz. Ama erken gelenleri Antalya Müzesi’ne bekliyoruz
Dönüş: Antalya Havaalanı’ndan 19.00 ve sonrası biletler uygundur.
Sırt çantası: Ceket, polar, matara veya şişe, güneş kremi, krem, şort gibi temel eşyalar için en az 25 litrelik bir sırt çantasına sahip olmalısınız. Sırt desteği olmayan şehir tipi çantalar sırt ağrıları yaşamanıza neden olabilir.
Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
Trekking botları: Parkurumuz genellikle patikalarda ve engebeli yüzeylerde olacağından, yürüyüşçüler ayak bileklerini burkulmalara karşı koruyacak kadar yüksek boyunlu sert tabanlı trekking botları giymelidir. Aslında bunlar temel öğelerdir, bu nedenle “olmalı “dan ziyade “şart “tır. Ayaklarınız vücudunuzun tüm ağırlığını taşır ve engebeli patikalarda uygun ayakkabılar olmadan yürümek, tüpsüz dalmaya benzer.
Tozluk: Kar, çamur, kum ve tozu botlarınızdan uzak tutacaktır. Başlangıçta pahalı olanları almanıza gerek yok.
Yağmurluk (panço): Yapılacak en iyi şey yağmur geçirmez ve nefes alabilen bir ceket (Gore-Tex veya benzeri bir marka) edinmektir. Pahalı bir üründür ancak uzun yıllar kullanacaksınız. Panço tarzı yağmurluklar geçirimsizdir ancak uzun yürüyüşlerde sizi terletecek ve dolayısıyla içten ıslanmanıza neden olacaktır. Yüzde 100 ıslanmak yerine yüzde 50 ıslanmayı tercih etmelisiniz.
Şapkalar: Güneşli günler için güneş gözlüğü ve güneş şapkası şarttır.
Pantolonlar: Özellikle trekking için üretilmiş, çabuk kuruyan pantolonları tercih etmelisiniz. Şorta dönüşen fermuarlı paçaları varsa daha da iyi. Kot pantolonu kesinlikle önermiyoruz.
Şişe veya Matara: Sağlık nedenleriyle plastik şişeleri önermiyoruz ancak yeni başlayan trekkingciler için muhtemelen en iyisi bunlar. Ayrıca 50 cc’lik metal bir şişe veya termos matara da edinebilirsiniz.
İlk yardım çantası: Rehberiniz genel bir ilk yardım çantasına sahip olacaktır, ancak özel ilaçlara veya alerjik reaksiyonlar gibi belirli durumlar için ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir özel ilk yardıma ihtiyacınız varsa, bunları yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Mayo: Hava izin verirse denizde yüzmek için birçok şansınız olacak. Bu yüzden mayo ve havlu getirmeyi unutmayın.