

Kaçkarlar’ın Buzul Gölleri
Kaçkarlar'da Kamplı Trek Turu
- Kaçkar Dağları’nın en yüksek doruklarından biri olan Verçenik Dağı’nın etrafındaki buzul gölleri keşfi
- Zilkale, Palovit Şelalesi ve şimşir ormanı gezisi
- Verneçik Zirvesi ve göz alıcı renkleriyle Çermeç Gölü
- Doğada, vadilerde ve dağlarda yürüyüşler.
- Nefis yöresel yemekler
Çift Kişilik Kişibaşı Nakit / Havale / Eft: TL 'dir.
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
KİŞİ BAŞI SİNGLE FARKI TL 'dir (Pansiyon yer durumuna bağlıdır). Tüm fiyatlara eklenecektir
Zümrüt yeşili tepelerin, yalçın dağların ve sisler içindeki o güzelim yaylaların yurduna; Kaçkarlar’a gidiyoruz! 😊
Kuzeydoğu Anadolu’nun en yüksek dağlarını, yalnız patikalarını, horona karışan tulumu özleyenler için özgün bir içerik hazırladık. Kaçkar Dağları’nın buzul gölleri, dağların göğsüne dizili nazar boncukları gibidir. Mavinin en göz alıcı tonlarıyla renklenen göllerin kıyısında oturmak ve manzaranın seyrine dalmak ülkemizde yaşayabileceğiniz en etkileyici anlardan biridir. Adeta ömrümüze ömür katacak bu deneyimi en üst seviyede yaşamanızı hedeflediğimiz turumuzu kamplı bir konfor turu olarak tasarladık. Bizim şöhreti iyi bilinen ana kampımızdan her gün birbirinden güzel göllere gideceğiz.
Kaçkar Dağları’nın en yüksek doruklarından biri olan Verçenik Dağı’nın etrafındaki göllerin her birine ulaşmak için yayladaki kampımızdan hareket edeceğiz. Doğadaki kamplarımızın ne kadar sıra dışı olduğunu biliyor musunuz? Her zaman katılımcılarımızı şaşırtacak özende ve çeşitli imkânlarla hazırladığımız kampımız bu kez Kaçkar Dağları’nın kuzey bölgesindeki yaylalarda olacak 😊
Doğu Karadeniz’deki etkinliklerimizin başlangıç yeri olan Trabzon’a ulaşarak başlayacağımız turumuza bölgenin en gezilesi duraklarını da katmayı ihmal etmedik. Kaçkar Dağları’nın kuzey bölgesine girişimizi Fırtına Vadisi’nden yapacak ve bölgenin kalabalık ve izdihamından uzak Topluca Köyü’ndeki pırıl pırıl pansiyonumuzda konaklayacağız. Lezzetli yemeklere ve huzurlu bir başlangıca hazır olun. Turumuzu bitirirken bir gece daha bu güzel aile işletmesine geri döneceğiz.
Bu turumuzu kamplı etkinliklerden hoşlananlara özellikle öneriyoruz. Yürüyüşlerimiz bölgenin en yüksek yaylası olan Verçenik Yaylası (2600m ) ve etrafındaki yüksek geçitlerde geçecek. Bu kampımızı bol aktiviteli bir yayla tatili olarak, bir detoks tatili olarak da düşünebilirsiniz. Eğer bölgeye ilk kez geliyorsanız bilin ki en özgün deneyimlerden birindesiniz. Klasik rotalardan uzak bu etkinliğimiz kamp taşıma zahmetine girmeden yapabileceğiniz konforlu bir doğa etkinliği olarak planlandı. Bu etkileyici tur programı deneyimli yürüyüşçüler ve aileler için de uygundur.
Ücra dağ yollarında olmaya hazır olun! İşte gidiyoruz, bize katılın! 😊
1.Gün: Rize-Artvin Havaalanı’nda buluşma-Çamlıhemşin’de yemek-Tar Deresi Şelalesi- Topluca Köyü’nde konaklama
Yolculuğumuza Rize-Artvin Havaalanı’ndan başlıyoruz. Önerilen uçuş programıyla gelen katılımcılarımızla buluşuyoruz. Karadeniz sahil yolunu kısaca takip ederek Ardeşen ve Pazar ilçelerinin sınırını oluşturan Fırtına deresinin denizle buluştuğu noktadan itibaren yüzümüzü dağlara çeviriyoruz. Yol üzerinde yöresel bir geç kahvaltı/öğle yemeği yiyeceğiz. Ardından bugünü güzel bir şelaleyi kısa ve kolay bir yürüyüşler keşfederek tamamladıktan sonra Çamlıhemşin’in Topluca Köyü’nde yeşil ile kol kola ve bu bölgenin son yıllardaki kalabalığından uzakta sakin bir pansiyona yerleşeceğiz. 80’li yıllarda neredeyse 2000 nüfusa sahip bu köy günümüzde ancak bu nüfusun yarısına sahip. 1928’de Çano olan özgün ismi de Topluca olarak değiştirilmiş bir köydür. Pansiyonumuzdaki manzarayı enfes ev yemekleri ile taçlandıracağız. Bu gün tur liderlerimiz sizlere programımızın detaylarını paylaşacaklar. Son hazırlıklarımızı yaptıktan sonra bu huzurlu ortamda dinlenmeye çekileceğiz.
Deniz Seviyesinden Yükseklik: Topluca Köyü, 786 m
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 1 saat 30 dk (toplam)
Aktivite Süresi: 1 – 2 Saat
Dâhil Olan Yemekler: Geç Kahvaltı / Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
2.Gün: Kampa transfer. Yolda Zilkale,Palovit Şelalesi, Şimşir ormanı gezisi. Çat’da öğle yemeği. Kampa yerleşme.
Sabah erkenden kalkıp manzaraya nazır bir kahvaltı yapacağız. Kahvaltıdan sonra dönüşte tekrar kalacağımız bu güzel yere hoşça kal diyeceğiz. Şimdi bizi kıvrım kıvrım dağ yolları bekliyor. Yolda birbirinden güzel manzaralara tanıklık edeceğiz. Yol üstünde buradaki vadilerin en bilinen bekçilerinden Zilkale’yi, Palovit Şelalesi’ni gezeceğiz. WWF tarafından dünyada korumada öncelikli 200 öncelikli ekolojik bölge arasında gösterilen şimşir ormanını ziyaret edeceğiz. Çatköy’deki öğle yemeğimizin ardından Verçenik Yaylası’na doğru devam edeceğiz. Kampımızı sizin için kurduk. Şimdi çadırlarınıza yerleşip yaylada dinlenme vakti. Bulutların arasındaki yurdumuza hoş geldiniz. Akşam yemeğimiz kampta. Tur liderlerimiz akşam yemeğimizin ardından yarınki yürüyüşümüzle ilgili bir bilgilendirme yapacaklar.
Deniz Seviyesinden Yükseklik: Verçenik Yaylası 2600 m
Yaklaşık Araç Transfer Süresi:3 saat
Aktivite Süresi: 10 – 12 saat
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
3.Gün: Verçenik Yayla – At Gölü – Cio (Çirmaniman) Gölü (Opsiyonel) – Verçenik
Güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltımızın ardından hazırlıklarımızı yapıp yürüyüşümüze başlayacağız. Anadolu’da buzul gölleri dağların eteklerine, vadilere dağıtılmış nazar boncukları gibidir. Kaçkar Dağları yaklaşık 200 buzul gölü ülkemizde en fazla buzul gölüne sahip dağlık bölgedir. Farklı oluşum süreçleri, su içeriği ve hatta bazılarındaki sucul yaşam ile bu bölgenin milli park ilan edilmesinin önemli sebeplerinden bir de buzul gölleridir. Yaban yaşam için de önemli su rezervleridir. Bu gün Kaçkarlar’ın buzul göllerini keşfetmeye başlıyoruz. Kampımızdan yürüyüşümüze başlayarak vadi boyunca ağır ağır yükseleceğiz. Kaçkarlar’ın bu bölgesinin coşkun dereleri, irili ufaklı akarsuları bize yoldaşlık edecek. Buzul göllerin bazıları bu geniş vadilerin yataklarında yolumuzun üstünde karşımıza çıkarken bazıları da sırtların, küçük dorukların hemen ardına gizlenmiş küçük hazineler gibidir. En yalnız, en sakin gölleri keşfetmek için çoğu zaman bu saklambaç oyununa katılmak gerekir. Bu yüksek sırtlara bazen yolakları takip ederek bazen de Kaçkarlar’ın kayalık arazisinde en rahat yolları bularak tırmanacağız. Önce vadinin çayırları arasındaki Kumlu Göle ardından da su yataklarını izleyerek At Gölü’ne çıkacağız. At Gölü’nde dinlendirici bir molanın ardından yükselmeye başlayacağız. Güneye doğru ilerleyip önümüzdeki sırta tırmanacağız. Açık havada harika manzaralar sunan bu sırtta görkemli vadileri izliyoruz. Eğer vaktimiz ve fiziksel kondüsyonumuz uygunsa hemen aşağısında yer alan yaylanın adı olan Cirmaniman ismi ile de anılan bir göle de mola inebiliriz. Ardından geldiğimiz sırta farklı bir rotadan geri çıkıp manzaralı sırt hatları boyunca vadi tabanına kadar ineceğiz. Doyurucu bir yürüyüşün ardından akşamüzeri tekrar kampımızda olacağız. Enfes yemekler ve konforlu kampımız bizi bekliyor…
Deniz Seviyesinden Yükseklik: Verçenik Yaylası,2600 m – At Gölü, 2920 m – Çirmaniman Dağ Sırtı, 3180 m
Aktivite Süresi:6-7 saat, 10-12 km
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
4.Gün: Verçenik Yayla – Çermeç Gölü – Karagöl (Opsiyonel) Verçenik Yayla
Yayladaki kampımızda uyanıp dere başında elimizi yüzümüzü yıkamak gibisi yok! Bu sabah kahvaltımızı erkenden yaparak güne başlıyoruz. Yine nefis bir rotamız var! Önce yayladan kuzey yönüne doğru toprak yoldan kısa bir süre ineceğiz. Sonra sarp yamaçların ardındaki saklı gölleri bir bir ziyaret etmek için Kaçkarların belli belirsiz patikalarına giriyoruz. İlk hedefimiz Çermeş geçidine doğru sırta tırmanmak. İşte karşınızda yine o harika manzara! Kaçkar Dağları’nın prensesi Verçenik Zirvesi bir taraftayken diğer tarafta göz alıcı renkleri Çermeç Gölü. Sırttan aşağı dik bir iniş daha yaparak Çermeç Gölü’ne geçiyoruz. Burada uzun bir molamız var. Eğer yine vaktimiz, fiziksel durumumuz ve Karadeniz’in sürprizlerle dolu hava durumu el verirse Karagöl’e de çıkıp inebiliriz. Ardından tekrar geçide doğru ağır ağır yükselip derelerin köpüklü sularının eşliğinde uzun bir inişle Verçenik Yaylası’na geri dönüyoruz.
Bol sohbet, nefis yemekler ve sakin bir yayla akşamı bizi bekliyor…
Deniz Seviyesinden Yükseklik: Verçenik Yaylası,2600 m – Çermeç Gölü Geçidi,3270m – Çermeç Gölü, 2800 m – Karagöl, 3000m
Aktivite Süresi: 6-7 saat,12 km
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
5.Gün: Verçenik Yayla – Kapılı Göller – Verçenik Yayla Yürüyüşü
Keyifli bir sabah kahvaltısının ardından yola çıkıyoruz. Kaçkarlar’ın prensesi Verçenik Dağı’na tırmanışlar için kullanılan kamp yeri olan Kapılı Göller’e çıkıyoruz. Aheste ve keyifli bir yürüyüş ile Kapılı Göller’e ulaşacağız. Birbirine bağlı birkaç büyük gölü ziyaret edeceğiz. Bugünü daha sakin ve kolay bir yürüyüş, bolca keyif için ayırdık. Hava durumuna bağlı olarak isteyenler gölde yüzebilirler. Bu gün havluları ve mayolarını unutmayın! Kapılı Göller’in iki ana gölünün üzerinde saklı adsız gölleri de gezip öğleden sonra kampımıza geri dönüyoruz. Derelerin ak köpüklü sularında soğuttuğumuz içeceklerimizle harika bir akşamüstü sizi bekliyor.
Deniz Seviyesinden Yükseklik: Verçenik Yaylası,2600 m – Kapılı Göller, 2970 m
Aktivite Süresi: 3-4 Saat, 8 km
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
6.Gün: Verçenik Yayla – Moçar Gölü ( Adalı Göl) – Tatos Gölleri ( Sulak Göller) – Çiçekli Yayla – Pansiyon’a transfer
Bir sabaha daha zinde bir biçimde uyanıyoruz. Kamptaki son günümüze erkenden başlayacağız. Kahvaltımızın ardından kamp yerimizden Moçar Gölü’ne gidiyoruz. Diğer adı Adalı Göl olan Moçar Gölü’nün kıyısında kısa bir keyif molasının ardından Tatos Gölleri’ne doğru gitmek için sırttaki geçide yükseliyoruz. Geçide geldiğimizde gördüğünüz manzaraya ağzını yine açık bırakacak türden. Sulak Göller olarak da bilinen bu bölgedeki gölleri sırasıyla geçeceğiz. Ardından vadi boyunca Çiçekli Yayla’ya doğru uzun bir iniş bizi bekliyoruz. Bu bölümde bazen oldukça iyi patikalarda bazense otlarla kapanmış yolaklarda yürüyeceğiz. Birkaç kez kısa dere geçişlerimiz olacak. Bu bölümde inerken oldukça dikkatli olacağız. Manzaranın tadına vararak dikkatli inişimizi aracımızla buluşacağımız noktaya kadar sürdürüyoruz. Yine kıvrım kıvrım, inişli çıkışlı yayla yollarındayız. Çat Köy’de bir molada sıcak çaylarımızı yudumlayacağız. Akşam Çamlıhemşin’in Topluca Köyü’ndeki pansiyonumuzdayız. Nefis yemekler yiyecek, bol sohbetli bir akşam geçirip yürüyüş etkinliğimizi kutlayacağız.
Deniz Seviyesinden Yükseklik: Verçenik Yaylası,2600 – Moçar Gölü, 2960 m – Geçit, 3070 m – Sulak Göller, 3000 m – Çiçekli Yayla, 2400 m
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 3-4 saat
Aktivite Süresi:6 saat
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
7.Gün: Havaalanına transfer, dönüş.
Pansiyonumuzda uzun ve keyifli bir kahvaltı yapacağız. Ardından Çamlıhemşin’ gidiyoruz. İlçede kısa bir gezinti ve alışveriş molasının ardından Rize Artvin Havaalanı’na geçeceğiz. Uçuşlarımızın saatlerine göre Karadeniz bölgesinin güzelliklerini keşfetmeye devam edebiliriz.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 40 dk
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı
Turumuza Türkiye'nin her yerinden katılabilirsiniz. Buluşma yeri Rize Havaalanı'dır.
Gidiş:
En geç saat 10:00'da Rize Havaalanı'nda olacak şekilde bilet alabilirsiniz.
Dönüş:
Trabzon Havaalanı'ndan 18:00 sonrası uçuşlar uygundur.
Patika Pansiyon / Topluca Köyü: Yepyeni ve sıcacık bir aile işletmesi, konforlu odaları, manzaralı restoranında sunulan lezzetli yemekleri ile bölgedeki en sevdiğimiz konaklama tesislerinden biridir. Kalabalıktan uzak, sakin ve dinlendirici bir mekandır.
Verçenik Yaylası Kampı: Sadece bu turumuz için özenle hazırlanan kampımız bir toplanma çadırı ve bir mutfak çadırı bulunur. Katılımcılarımıza portatif masa ve sandalyeler ile yeme-içme ve dinlenme hizmetleri sunulur.
- Profesyonel rehberlik
- Tur boyunca tur liderliği, dağ rehberliği ve danışmanlık
- Rize'den Rize'ye tüm araç transferleri ve çevre gezileri
- 6 gece konaklama (pansiyon ve çadır kampı)
- Programda belirtilen tüm yemekler (6 Kahvaltı, 5 Öğle Yemeği, 6 Akşam Yemeği)
- İlkyardım seti
- Genel güvenlik ekipmanları
- Çadır, mat (Ücretsiz)
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Trabzon’a geliş ve dönüş ulaşım masrafları
- 1. gün kahvaltı ve öğle yemeği
- 7. gün (son gün) öğle ve akşam yemekleri
- Millipark ve Ören yeri giriş ücretleri (müze kart öneririz)
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
- Kişisel malzemeler
- Programda belirtilmeyen yolculuklardaki yemekler
- Programda belirtilmeyen transferler ve ekstra konaklama talepleri
- Alkollü alkolsüz içecekler
- Uyku tulumu**
*Bu turda kamp malzemeleri, kişisel teknik malzemeler (çadır, mat) ücretsiz olarak sağlanmaktadır. COVID-19 önlemleri gereğince uyku tulumu kiralama hizmetimizi durdurmuş bulunuyoruz.
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
- Kafa feneri: Çadır içinde elzemdir.
- Uyku Tulumu: Bizim uyku tulumlarımız her tur sonrası dezenfekte edilmektedir. Kişisel tulumunuz var ise getirebilirsiniz.
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar 🙂