KAÇKAR DAĞI TIRMANIŞ TURU
6 Gün
Doğu Karadeniz Dağları'nın En Yükseği
mın 8-max 14
Çift Kişilik Odada Kişibaşı 33.500TL (Tek kİŞİ Konaklama FARKI 2.750TL dir.)
KK TEK ÇEKİM vade farksızdır! KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir) Tüm fiyatlara eklenecektir
- Yazın çıkılacak en güzel dağ: Kaçkar
- Doğası ve kültürü ile özel bir bölge
- Zorlu yürüyüş içeren yüksek tempolu bir tur
- Erzurum’u da görme fırsatı
- Yaklaşık 3000 metrede çadırda kalma deneyimi
2025 tarihleri hazırlanıyor
Erzurum havaalanında buluşma ve Yaylalar (Heveg) Köyü’ne transfer
Aşağıda belirtilen uçuşlarla gelen katılımcılarımızla Erzurum Havaalanında buluşuyoruz. Kısa bir tanışma ve bilgilendirmenin ardından önce Yusufeli’ne doğru yola çıkıyoruz. Yolda Torum Şelalesini ve Öşvank manastırına da gezeceğiz. Son ihtiyaçlarımız için Yusueflinde kısa bir mola verdikten sonra Kaçkar Dağlarının kalbindeki köylerden geçerek Yaylalar Köyüne geçeceğiz. Yaylalar köyündeki pansiyonumuza yerleştikten sonra etrafın tadını çıkararak son hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Akşam yemeğimizde pansiyonumuzda.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 5-6 saat ( 195 km )
Dâhil Olan Yemekler: Akşam Yemeği
Yaklaşık Yükseklikler: Yaylalar ( Heveg ) Köyü,2300 m
Yaylalar – Dilberdüzü Kampına çıkış
Sabah erken bir kahvaltıdan sonra kısa bir araç transferi ile önce Olgunlar ( Meredet ) Köyüne çıkacağız. Kaçkar dağının klasik rotasındaki ana kampı sayılan Dilberdüzüne Olgunlar’dan yürüyerek başlıyoruz. Kaçkar dağlarının dört bir yanından inen beyaz köpüklü coşkun dereler yürüyüşümüze eşlik ediyor. Kimi zaman da dereleri atya zıplaya geçeceğiz. Çiçekli çayırlar üzerindeki gayet kolay bir patikayla Dilberdüzü kamp yerine kadar ulaşacağız. Yüksekte, dereler arasında yemyeşil bir çayır Dilberdüzü. Kampımız da bu güzel yüksek platoda. Çadırlarımıza yerleştikten sonra keyifli bir akşam yemeği yiyip tırmanış hakkında son bilgilendirmeleri alacağız. Kısa bir hazırlığın ardından bu güzel dağların kucağında istirahate çekiliyoruz. Sabah henüz gün doğmadan kalkıp yola koyulmayı planlıyoruz.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 15 dk.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 3 saat
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği ( Kumanya ) – Akşam Yemeği
Yaklaşık Yükseklikler: Yaylalar ( Heveg ) Köyü,2300 m; Olgunlar ( Meredet ) Köyü,2140 m; Dilberdüzü Kampı, 2750 m
Dilberdüzü – Kaçkar Zirve Tırmanışı – Dilberdüzü
Bu sabah gün doğmadan uyanıyoruz. Hızlı bir kahvaltının ardından ağır ağır yükseliyoruz. İlk hedefimiz Deniz Gölüne yükselmek. Kaçkar Dağlarının bağrındaki buzul göllerinden bir olan Deniz Gölü’nün kıyısında keyifli bir sabah molası verdikten sonra Kaçkar Dağı masifine doğru geçmek için geçide tırmanıyoruz. Geçide hafifçe tırmanıp dikçe bir yoldan dikkatlice iniyoruz. İşte tam karşımızda tüm heybetiyle ana Kaçkar masifi yükseliyor. Yavaş ve temkinli bir biçimde Kaçkar dağının gövdesine varıp ağır ve dikkatlice zirveye doğru yükseleceğiz. Öğle saatlerinde zirvede olmayı planlıyoruz. Hava durumu, dağdaki fiziksel şartlar ve ekibimizin durumuna göre değişen sürelerde zirve keyfi yapıp ardından geldiğimiz yoldan eğlenceli bir iniş yapıyoruz. Sabah mola verdiğimiz Deniz Gölü’nün kıyısında yine uzunca bir dinlenme molası verdikten sonra kampımıza iniyoruz. Öğleden sonra geç vakitte artık kampımızdayız. Dilberdüzünün güzel atmosferinde tırmanışın yorgunluğunu atıp dinleneceğiz.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 8-12 saat
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği ( Kumanya ) – Akşam Yemeği
Yaklaşık Yükseklikler: Dilberdüzü Kampı, 2750 m; Deniz Gölü,3380 m; Kaçkar Dağı Zirvesi,3937 m
Dilberdüzü’nde Serbest Gün ( Yedek Gün )
Kaçkar Dağlarının havasını herkes bilir. Bu dağların bir anı bir diğerini tutmayabilir. Dahası bazen kötü hava beklediğimizden daha uzun süre bizi engelleyebilir. Hem tırmanışta zirve şansımızı arttıracak bir yedek gün olarak kullanabileceğimiz hem de ilk denemede zirveyi yaparsak kampın ve etraftaki güzelliklerin tadına varacağımız bir gün olarak kullanabileceğimiz bir gün ayırdık. Bu gün bu dağların keyfini sürme günüdür.
Yaklaşık Aktivite Süresi: –
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği – Akşam Yemeği
Yaklaşık Yükseklikler: Dilberdüzü Kampı, 2750 m
Dilberdüzü – Yaylalar
Sabah güne acelesiz başlıyoruz. Büyük bir dağa uzunca bir çıkışın verdiği yorgunluğun da tadını çıkarmak gerek !. Güzel bir kahvaltının ardından ağır ağır toparlanıp Dilberdüzü’nden hareket edeceğiz. Eğelenerek, yine dereler geçerek önce Olgunlar ( Meredet ) Köyü’ne ineceğiz. Burada keyifle akan derenin üzerinde bir çay ve yemek molası vereceğiz. Ardından bizi bekleyen aracımızla kısa bir transferle Yaylalar’daki pansiyonumuza ineceğiz. Bu öğleden sonranın tadını isterseniz konforlu pansiyonumuzda çıkarabilirsiniz, isterseniz de etraftaki kısa yürüyüşlerimizden birine rehberimizle birlikte katılabilirsiniz.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 3 saat
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği ( Kumanya ) – Akşam Yemeği
Yaylalar – Erzurum – Dönüş
Sabah acelesiz bir kahvaltının ardından hazırlanıyoruz. Bugünü uçuş saatlerimize göre planlıyoruz. Yusufeli’nde bir molamız olacak. Ardından Erzurum yiyeceğimiz yemeğin ardından havaalanı transferlerimiz başlaycak.
Yaklaşık Transfer Süresi: 5-6 saat
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı
1. Gün: Yaylalar (Heveg) Pansiyon
2., 3., 4. Gün: Dilberdüzü Kamp
5. Gün:Yaylalar (Heveg) Pansiyon
- Profesyonel Tur Rehberlik Hizmeti
- Tur liderliği, dağ rehberliği ve danışmanlık
- Tüm kişisel güvenlik donanımı (Kask, kazma, krampon, emniyet kemeri)
- Tüm genel güvenlik reklamları
- Tüm kamp malzemeleri (Çadır, mat, mutfak gereçleri)
- Temel ilk yardım seti
- 2 gece yarım pansiyon konaklama (2 gece Yaylalar Köyü)
- 3 gece çadır konaklama (Dilberdüzü)
- 5 kahvaltı, 4 öğle yemeği (3 kumanya), 4 akşam yemeği
- İlk gün Havaalanından ve son gün Havaalanı transfer ile tüm ara transferler
- Milli park araç girişleri ve otopark
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Buluşma noktasına ulaşım (Erzurum’a gidiş ve Erzurum’dan dönüş için uçak biletleri)
- Uyku tulumu
- Sırt çantası, baton, kişisel malzemeler, vb.
- Program dışı istekler ve giderler
- Programda belirtilmeyen yemekler ve içecekler
- Alkollü alkolsüz içecekler
- İlk gün kahvaltı ve öğle yemeği. Son gün (6. Gün) öğle ve akşam yemeği.
- Ören yeri ve müze giriş ücretleri (Müze Kart öneririz)
- Kişisel harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Turumuza Türkiye’nin her yerinden katılabilirsiniz.
Gidiş: Turumuzdaki buluşma noktamız Erzurum‘dur. Tura katılacak olanların en geç saat 09:30‘da Erzurum Havaalanı‘nda olacak şekilde biletlerini almaları gerekmektedir.
Dönüş: Erzurum Havaalanı‘nda 18.00’den sonraki uçuşlara bilet alabilirsiniz
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.