KAÇKAR DAĞI ETEKLERİ
8 Gün
Kaçkar Dağının Etrafında Dört Dönüyoruz
mın 8-max 14
Çift Kişilik Odada Kişibaşı 37.500TL (Tek kİŞİ Konaklama FARKI 8.750TL
KK TEK ÇEKİM vade farksızdır! KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir) Tüm fiyatlara eklenecektir
Turumuz bir ‘dağ tırmanışı’ turu DEĞİLDİR. Daha önce doğada yürüyüş deneyimi olan herkesin katılabileceği bir tur konseptidir.
İlk hedefimiz Kaçkar dağının eteklerinde gezinmektir. Aynı zamanda zirve çıkışı için son durak olan DİLBERDÜZÜ kamp alanında 2 gecelik çadır deneyimi yaşıyorsunuz.
Rehberlerimiz dağcılık lisansı olan ama bunun yanında, dağ tırmanışına dağcıların gelmediğini de bilen, deneyimli kişilerden oluşur.
2025 Tarihleri hazırlanıyor
ERZURUM – HEVEG
Erzurum’da belirlenen saatlerde buluştuktan sonra Heveg’e doğru yola çıkıyoruz. Yol üstünde Tortum gölü ve şelalesini fotoğraflayacağız. Fazla vakit kaybetmeden öğle yemeği için su kavuşumundaki yol lokantasına gidiyoruz. Yusufeli’de alışveriş molası verdikten sonra Barhal çayı kenarından dar yolla ve kıvrıla kıvrıla Heveğe kadar seyahat ediyoruz. Bugün toplam araç yolculuğumuz 5 saati buluyor. Akşam kararmadan pansiyonumuza yerleşmiş oluyoruz. Kısa bir yürüyüş aktivitesi yaparak haftaya hazırlık yapıyoruz
Konaklam: Altunay Pansiyon
Yürüyüş: İsteğe bağlı
Araç: 5.5 saat
OLGUNLAR MAHALLESİ – HASTAF YAYLASI – DİLBERDÜZÜ KAMP ALANI
Kahvaltının ardından, dağda 3 gün boyunca kullanacağımız malzemeleri ayırmış olarak hazırladığımız çantalarımızı katırlara yükleyerek yürüyüşe başlıyoruz. İlk önce Olgunlar mahallesini görüyoruz. İki derenin birleştiği yerde cafe var. Son uzun molamızı verdikten sonra Dilberdüzü kamp alanına doğru yükselmeye başlıyoruz. İlk etapta tatlı bir eğim dediğimiz yükselti ile başlıyor. Daha sonra yavaş yavaş diklik artıyor. Parkurun, bir dağa yaklaşırken yürüyebileceğiniz en rahat ve bol çiçekli/sulu bir doğası var. Bizce yaz aylarında çıkılacak en güzel dağlardan biridir Kaçkar. Hele bir de güney yamacından yaklaşıyorsanız. Yaklaşık 4-4.5 saat sonra 2950 metredeki kamp alanına varmış oluyoruz. Burası Kaçkar dağına çıkacak kişilerin son durak yeridir. 2950 metrede yer alır ve buz gibi akan derenin yanında çadır alanı vardır. Dilber isminin efsanesi var ama düzlük olduğu kesin. Bizi bekleyen çadırlarımıza yerleşerek kısa bir dinlenmenin ardından çaylarımızı yudumlamak ve atıştırmak için bir araya geliyoruz. Eğer zirve yürüyüşü yapacak grup ile karşılaşırsa onların heyecanına tanık oluyoruz. Akşam belki de ilk kez çadırda kalacaksınız. Hatta 2850 metrede ilk kez. Bunun çok konforlu olacağını düşünmeyin ama çok güzel bir deneyim olacağı kesin. Akşam yemeğinden sonra hava durumuna göre çadırlarımıza çekiliyoruz.
Konaklama: Dilberdüzü Kamp alanı – Çadır
Yürüyüş: 5 saat
Araç: Yok
DİLBERDÜZÜ KAMP ALANI – DENİZ GÖLÜ YÜRÜYÜŞÜ
Kahvaltı sonrası çadır deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Bugün biraz daha yukarılara 3380 metreye çıkıyoruz. Bulunduğu yükseklik itibari ile dünyanın en derin ikinci gölü olma özelliğindeki Deniz Gölü’ne yürüyoruz. Çıkış bayağı dik ve yorucu ama yavaş yavaş rehberinizi talimatları doğrultusunda yürüdüğünüzde yapılmayacak bir çıkış değil. Yaklaşık 1.5 saat sürecek yürüyüşümüz sonrası manzaranın tadına varma zamanı. Hava güneşli ise cesaretlileri buz gibi suyuna atlarken görüyoruz. Kumanyalarımızı yedikten sonra hava şartlarına göre geri dönüşe geçiyoruz. Aynı patikadan kamp alanına geri iniyoruz. Dinlenme zamanı.
Alternatif Program:
Bugün isteyenler gününü serbest olarak geçirebilirler. Civar gezisi yapabilirler. Tüm günü oturarak, kitap okuyarak ve diğer gruplar ile sohbet ederek de geçirebilirler. Aşcımıza akşam yemeği için yardım etmekte bir diğer seçenek. Öğle yemeği kamp alanında.
Konaklama: Dilberdüzü Kamp alanı – Çadır
Yürüyüş: İsteğe bağlı 1-4 saat
Araç: Yok
HEVEG
Güzel bir kahvaltının ardından kampımızı terkediyor ve yine katırlara fazla eşyalarımızı yükleyerek Heveg’e doğru inişe geçiyoruz. 4.5 saatte çıktığımız patikayı 2.5 satte inerek Olgunlar mahallesindeki cafemizde öğle yemeğimizi yiyoruz. İyice dinlenmiş bir halde yaklaşık 1 saat daha inerek pansiyonumuza yerleşiyoruz. Üç günün tüm yorgunluğunu sıcak bir duş ile atıyoruz. Artık serbest zaman ve yarınki trans yürüyüşümüz için iyice dinleniyoruz.
Konaklama: Altunay Pansiyon
Yürüyüş: 4 saat
Araç: Yok
DOBE YAYLASI – NALETLEME GEÇİDİ – KAVRUN GÖLLERİ VE YAYLASI
Bugün erkenden kahvaltı yapıyoruz. Bugün yürüyüş mesafesi olarak uzun bir gün. Kaçkar dağlarının güney yamaçlarından kuzey yamaçlarına trans yapıyoruz. Kahvaltının ardından bizi karşılamaya gelen aracımıza (hava durumuna göre eşyalarımızı katır da taşıyabiliyor) eşyalarımızı yükleyerek sadece küçük sırt çantası ve gereken malzemelerimizle birlikte trans yürüyüşüne başlıyoruz. Araç bizi aynı yolu bir kere daha yürümememiz için Olgunlar mahallesine kadar çıkarıyor. Buradan başlayacağımız yürüyüş aynı Dilberdüzü yürüyüşü gibi tatlı bir eğim ile başlıyor. Araç ise bizi karşılamak üzere çok uzun bir yoldan Kavrun yaylasına gidiyor. Bugünü yürüyerek sonlandırmak daha az yorucu olabilir:) Yaklaşık 1.5 saat sonra Dobe yaylasına varıyoruz. Burada ilk uzun molamızı verdikten sonra yükselmeye devam ediyoruz. Yaylanın son düzlüğünden sonra daha dik çıkışlar başlıyor. 3220 metrelik geçitte kumanyalarımızı yiyoruz. Dinlendikten sonra artık inişe geçiyoruz. Yaklaşık 2 saat sonra Karadeniz gölü kenarındayız. Vakit kaybetmeden Kavrun aşıtına doğru tırmanışa geçiyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra Kavrun gölleri bölgesine gelmiş oluyoruz. burada uzun molamızı veriyoruz. İsteyenler göle girebiliyorlar. Hava güneşli ise buz gibi suya yavaş yavaş girerek tüm yorgunluğumuzu atmak harika oluyor. Mola sonrası yaylaya doğru inişe devam ediyoruz. Kimi zaman belirgin kimi zaman kaybolan patikadan yürüyerek, dik inişler yaparak Kavrun yaylasında yürüyüşümü sonlanıyor. Yorgun bedenlerimizi pansiyonumuzun kenarındaki derede dinlendiriyoruz. Yarın bir başka transımız var. İyi dinlenmek lazım.
Konaklama: Şahin Pansiyon
Yürüyüş: 7-8 saat
Araç: 15 dakikacık
KAVRUN AŞITI – APİVANAK – PALOVİT – AMLAKİT YAYLALARI
Kahvaltı sonrası çantalarımızı yine dünkü gibi araca yükleyerek sadece küçük sırt çantası ile yürüyüşe başlıyoruz. Yürüyüşümüz tüm vadi tabanları gibi dere kenarı ve tatlı bir eğim ile başlıyor. Sonradan sapıtıyor. Bugünkü yürüyüşümüz yaklaşık 13 km ve 5-6 saat arası sürüyor. Kavrun aşıtı burada da var. 3150 metredeki bu aşıta çıkarken Kaçkardağları’nın kuzey yamaçlarını ve hava iyi ise buzullarını izleyerek yükseliyoruz. Karadeniz’in sisi meşhurdur. Artık şansımıza.
Aşıt üstünde kumanyalarımızı yiyoruz. Buradan sonra artık inişe geçme zamanı. Apivanak yaylası yoluna kadar iniş yapıyoruz. Yol durumuna göre araç burada bizi karşılıyor. Eğer yol açık değil ise biz araca doğru belki 1-2 km daha yürümek zorunda kalabiliriz. Artık bu da şans. Araca ulaştıktan sonra Palovit yaylasından geçerek Amlakit yaylasına inişe devam ediyoruz. Pansiyonumuz yol kenarında değil dolayısı ile çantalarımızı pansiyona kadar 100 metre yukarı taşıyoruz. Her odada duş/tuvalet in olduğu pansiyonumuzda artık güzel bir dinlenme zamanı.
Konaklama: Ufuk Pansiyon
Yürüyüş: 5-6 saat
Araç: Yarım saatcik
SAMİSTAL VE HAZİNDAK YAYLALARI
Kahvaltı sonrası havanın açık olmasını isteyeceğiniz en önemli gün bugün olabilir. Doğu Karadeniz’in halen kullanılan en yüksek yaylası. Samistal yaylası günü. Hava ve yol durumuna göre biraz araç ile yükselerek yayla yolundan Samistal’a yürüyoruz. Halen kullanılan bir çukur içinde kalmış gibi her tarafı kapalı korunaklı bu yaylada bolca çekim yapmak için fotoğraf molası veriyoruz. Yeteri kadar vakit geçirdikten sonra Hazindak yaylasına doğru inişe geçiyoruz. Bir sırt hattı boyunca tatlı bir eğimle yaylaya inerken hava açık ise taa uzaklardan bize bakan Pokut, Sal ve Gitoya ylalarını izliyoruz. Hazindak Yaylası’na vardığımızda bir yayla evinde öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası bölgenin henüz yol yapılmamış nadir patikalarından birinde yürüme fırsatı buluyoruz. Yayla evlerinin bittiği yerden başlayan patika Amlakit yaylasının yakınlarına kadar sık orman dokusu içinde devam ediyor. Bizim ekipçe sevdiğimiz en güzel yürüyüş rotalarından biri. Zaman zaman taş döşemelerinde olduğu patika bittiğinde toprak yola bağlanıp kısa süre sonra Amlakit yaylasına varmış oluyoruz. Bugün bir daire çizmiş oluyoruz. Akşam son yemeğimizi alıyoruz.
ALTERNATİF PROGRAM:
Hava ve bizim durumumuza göre öğlene kadar dinlenip öğleden sonra 3 saatlik bir yürüyüş ile kimseciklerin pek gitmediği başka yaylalara gidebiliriz. O gün rehberiniz en uygun programı yapacaktır.
Konaklama: Ufuk Pansiyon
Yürüyüş: 3 – 5 saat
Araç: Var ile yok arasında.
AYRILIK GÜNÜ – RİZE
Bugün sabah kahvaltımız sonrası Amlakit yaylasına veda ediyoruz. Yol üstünde durup gezerek ve fotoğraf çekerek ilerliyoruz. (Kale-i Zir, Şimşir Ormanı v.s.) Son öğle yemeğimiz Çamlıhemşin’de alarak Rize Havaalanı’na doğru devam ediyoruz. 17.00 gibi havaalanında olmayı planlıyoruz.
İlk Gün: Heveg Altunay pansiyon
İkinci ve üçüncü gün: 2800 mt de çadır kampı
Dördüncü gün yine Heveg
Beşinci gün Kavrun Yaylası Şahin Pansiyon
Altıncı ve yedinci günler ise Amlakit Yaylası Ufuk pansiyon
- Profesyonel dağ ve doğa rehberliği
- Tüm ara ulaşımlar
- Tam pansiyon 7 gece konaklama ( 7 kahvaltı – 8 öğle (4 kumanya) – 6 akşam yemeği (2 çadır yemeği)
- Kamp alanına katır ile eşya taşınması
- Çadır, tulum, mat gibi kamp malzemeleri
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Türkiye’nin herhangi bir yerinden Erzurum’a ulaşım ve Trabzon’dan geri dönüş
- Kişisel harcamalar
- Kavrun Yaylası konaklaması akşam yemeği
- Konaklama yerinde alınan extralar
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Turumuza türkiyenin her yerinden katılabilirsiniz.
Turumuzun başlangıç yeri Erzurum havalimanı bitiş yeri Rize havalimanıdır.
Gidiş: Erzurum havaalanından hareket saatimiz 11.00 dır. Otobüs ile gelecek misafirlerimizi otogardan alabiliyoruz. Ama erken gelenleri havaalanına bekliyoruz.
Dönüş: Rize havaalanından 18.30 ve sonrası biletler uygundur.
Sırt çantası: Ceket, polar, matara veya şişe, güneş kremi, krem, şort gibi temel eşyalar için en az 25 litrelik bir sırt çantasına sahip olmalısınız. Sırt desteği olmayan şehir tipi çantalar sırt ağrıları yaşamanıza neden olabilir.
Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
Trekking botları: Parkurumuz genellikle patikalarda ve engebeli yüzeylerde olacağından, yürüyüşçüler ayak bileklerini burkulmalara karşı koruyacak kadar yüksek boyunlu sert tabanlı trekking botları giymelidir. Aslında bunlar temel öğelerdir, bu nedenle “olmalı “dan ziyade “şart “tır. Ayaklarınız vücudunuzun tüm ağırlığını taşır ve engebeli patikalarda uygun ayakkabılar olmadan yürümek, tüpsüz dalmaya benzer.
Tozluk: Kar, çamur, kum ve tozu botlarınızdan uzak tutacaktır. Başlangıçta pahalı olanları almanıza gerek yok.
Yağmurluk (panço): Yapılacak en iyi şey yağmur geçirmez ve nefes alabilen bir ceket (Gore-Tex veya benzeri bir marka) edinmektir. Pahalı bir üründür ancak uzun yıllar kullanacaksınız. Panço tarzı yağmurluklar geçirimsizdir ancak uzun yürüyüşlerde sizi terletecek ve dolayısıyla içten ıslanmanıza neden olacaktır. Yüzde 100 ıslanmak yerine yüzde 50 ıslanmayı tercih etmelisiniz.
Şapkalar: Güneşli günler için güneş gözlüğü ve güneş şapkası şarttır.
Pantolonlar: Özellikle trekking için üretilmiş, çabuk kuruyan pantolonları tercih etmelisiniz. Şorta dönüşen fermuarlı paçaları varsa daha da iyi. Kot pantolonu kesinlikle önermiyoruz.
Şişe veya Matara: Sağlık nedenleriyle plastik şişeleri önermiyoruz ancak yeni başlayan trekkingciler için muhtemelen en iyisi bunlar. Ayrıca 50 cc’lik metal bir şişe veya termos matara da edinebilirsiniz.
İlk yardım çantası: Rehberiniz genel bir ilk yardım çantasına sahip olacaktır, ancak özel ilaçlara veya alerjik reaksiyonlar gibi belirli durumlar için ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir özel ilk yardıma ihtiyacınız varsa, bunları yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Mayo: Hava izin verirse denizde yüzmek için birçok şansınız olacak. Bu yüzden mayo ve havlu getirmeyi unutmayın.