

İonia ve Karia’da Arkeotrek
Güney Ege'de arkeoloji, doğa, yürüyüş dolu bir tur
- Arkeolog/Rehber eşliğinde Efes, Priene, Milet, Didyma, Labraunda ve Halikarnasos gezileri
- Arkeoloji, doğa ve yürüyüş içeren benzerini bulamayacağınız bir tur programı
- Yoğun geçecek antik kent gezileri aralarında doğa yürüyüşleri
- 1 gece Selçuk'ta butik otelde 2 gece de Bodrum'da butik otelde konaklama
- Klasik kültür turlarına iyi bir alternatif: Arkeotrek
İki kişilik kişi başı: Nakit 11.250 TL
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
Tek farkı: Tüm fiyatlara 2.250 TL fark ilave edilecektir
İonia ve Kaira'da Arkeotrek turumuza neden gelmelisiniz?
İsim babası olduğumuz Arkeotrek turlarımızı yakından tanımak ve şuan için sadece bizde olan bu özel turumuzu deneyimlemek için gelmelisiniz. Bu sebep bile tek başına yeter ama daha önce gördüğünüz Efes, Milet, Didyma, Bodrum gibi popüler antik kent ve bölgeleri arkeolog rehber eşliğinden gezmek emin olun bambaşka oluyor. Bu yüzden İonia ve Karia'da Arkeotrek turumuza mutlaka gelmelisiniz 🙂
1. Gün: İzmir Havaalanı - Efes – Şirince – Selçuk
Belirlenen saatte İzmir Havaalanı‘nda buluşuyoruz. 1 saatlik araç yolculuğu ile varacağımız Efes antik kentini ve Dünya’nın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı‘ndan geriye kalanları geziyoruz. Öğle yemeği için yerel lezzetleri keşfediyoruz. Yemeğin ardından Selçuk’a dönüp, Ayasuluk Tepesi‘ndeki St Jean Kilisesi‘ni görüyoruz.
2. Gün: Priene – Milet – Didyma – Bodrum
Kahvaltının ardından 1 saatlik araç yolculuğu ile ülkemizdeki en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Priene‘ye gidiyoruz. Daha sonra sırası ile Milet antik kentini ve Didyma‘daki Apollon Tapınağı‘nı geziyoruz. Konaklama için Bodrum'a geçiyoruz.
3. Gün: Bodrum - Halikarnasos - Pedasa - Doğa Yürüyüşü
Kahvaltının ardından son yıllarda kazılmaya başlayan Pedasa Antik Kenti'ni geziyoruz. Buradaki gezimizin ardından Konacık'a doğru 8 km lik doğa yürüyüşü yapıyoruz. Geç öğle yemeği sonrası Halikarnasos antik kentini ve Bodrum sokaklarını keşfe çıkıyoruz.
4. Gün: Milas – Labraunda – Milas Havaalanı
Kahvaltı’nın ardından Labraunda Antik Kenti’ne gidip geziyoruz. Buradan başlayarak 7 km'lik yürüyüş ile Kargıcak köyüne gidiyoruz. Daha sonra Milas‘taki Gümüşkesen Anıtı‘na gidiyoruz . Milas havaalanı‘na transfer ile turumuz son buluyor.
Önemli Hatırlatma
Başka Rota, mücbir sebepler olması halinde acente hizmet kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerini, programda belirtilmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir.
Türkiye'nin her yerinden turumuza katılabilirsiniz.
Turumuzun başlama yeri İzmir Havaalanı bitiş yeri ise Milas Havaalanı'dır
Gidiş:
En geç 09:30 civarında İzmir Havaalanı‘nda olacak uçuşlar.
Dönüş:
Milas Havaalanı‘ndan 18:30‘dan sonra kalkan uçuşlar.
İlk gece: Selçuk Kalehan Hotel – www.kalehan.com
Son iki gece: Bodrum'da bir butik otel
- Profesyonel Arkeolog/Rehber eşliğinde geziler
- Tüm ara ulaşımlar
- 3 gece konaklama
- 3 kahvaltı
- 3 Akşam yemeği
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Türkiye’nin herhangi bir yerinden İzmir’e ulaşım ve Milas’dan dönüş
- Kişisel harcamalar
- Öğle yemekleri
- Konaklama yerlerinde alınan extralar
- Millipark ve Ören yeri giriş ücretleri (müze kart öneririz)
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar 🙂