

Hüseyin Çağlar İnce İle Kuş Gözlem Atölyesi
Likya bölgesinde kuş gözlemi ve orman banyosu
- Kuş gözlemciliği temel eğitimi
- Muhteşem doğada deneyimlerle dolu 3 gün
- Kuş Sesleri, Ötücüler, Su Kuşları, Yırtıcılar
- Belgesel film gösterimi ve söyleşiler
- Teknik ekipmanlarla kuş gözlemi
- Katılımcı sertifikası takdimi
- Orman banyosu
Çift kişilik odada kişibaşı Nakit/Havale/Eft: TL ‘dir.
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
KİŞİ BAŞI SİNGLE FARKI TL dir. Tüm fiyatlara eklenecektir
Kuş Gözlem Atölyesi turumuza neden gelmelisiniz?
Yaban hayatı gözlemi yaparak kuşların özel yaşamına tanık oluyoruz. Özel ekipmanları tanıyor, orman banyosu yaparak Hüseyin Çağlar İnce ile tanışma ve kitap imzalatma fırsatı yakalıyoruz.
Yeteri kadar yürüyüş yaparak doğada vakit geçirmenin hazzına tam olarak varmaya çalışıyoruz.
Bu yüzden Kuş Gözlem Atölyesi turumuza bekliyoruz 🙂
- Gün: Antalya’ya uçuş ve Likya Yolunda bir “Doğal Mekan Ruhu” yürüyüşü
Antalya Havalimanı’nda buluşuyoruz. Ardından Doğadabuan Kitabının yazarı Hüseyin Çağlar İnce ile yola çıkıyoruz. Birlikte Likya Yolu’nda masmavi koylarla çevrelenmiş bir patikada kuş gözlemciliğinin ilk eğitimini alarak genel hatalarıyla doğa gözlemciliğine giriş yapıyoruz. Bu coğrafyanın biyolojik çeşitliliğini ve üzerindeki kültürle ilişkisini çok net bir şekilde yakından inceliyoruz. Dere kenarında öğle yemeğimizi yedikten sonra ikinci ve uzun yürüyüşümüzü yapacağımız patika girişine transfer oluyoruz. İlk bölümü çıkış olan yürüyüşün ortasında muhteşem manzara eşliğinde sakin bir ormanlık alanda orman banyosu yapıyoruz. Bu etkinlikte tüm duyu organlarımızı kullanarak doğada anda kalıyoruz. Sonrasında hep iniş şeklinde olacak yürüyüşümüz arasında Yanartaş sürprizi bizi bekliyor. Sonrasında araç ile buluşarak otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği sonrası 40 dakikalık ertesi gün göreceğimiz türler üzerinden sunumla bilgi alıyoruz.
Konaklama: Çıralı
- Gün: Sulak Alanda Su Kuşu Gözlemi ve Alacahisar Kilisesi Yürüyüşü
Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Demre Çayağazı Kuş Cenneti ve Dalyan’da kuş gözlemi yapıyoruz. Teleskop ve dürbünlerimizle kendi belgeselimizi yaşıyoruz. Demre kumullarının ıssızlığında doğayı duyumsuyoruz. Öğle yemeğinden sonra Kimselerin pek bilmediği Alacahisar Kilisesi’ne yapacağımız yürüyüş için Muskar köyüne transfer oluyoruz. Yürüyüşümüz orman yolunda yavaş yavaş yükselerek yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Muhteşem kilise kalıntıları arasında doğaya adapte oluyoruz. 1 saat sürecek yürüyüşümüz sonrası araç ile buluşarak bölgenin tarihi değerlerinden Noel Baba ve Myra Antik Kenti’ni geziyoruz. Otelimize yerleşiyoruz ve yemek sonrası 30 dakikalık kuşlar üzerinden bir yaban hayat belgeseli gösterimi ve söyleşisi gerçekleştiriyoruz.
Konaklama: Demre
- Gün: Dönüş Günü, Avlan Gölü ve Sedir Ormanları
Turumuzun son günü üst havzalarda doğal yaşamı yerinde keşfediyoruz. Kahvaltı sonrası Teke Yarımadası’nın yükseklerine çıkarken vadileri, dereleri, oralardaki doğal yaşamı keşfediyoruz. Sedir ormanlarda ötücü kuşları seslerinden öğrenirken Avlan Gölü’nde su kuşlarını gözlemliyoruz. Ardından Termessos Antik Kenti’ne ziyaretimiz oluyor. Öğle kumanyalarımızı da alacağımız tiyatroda kuş gözlemciliği belge takdim töreni kutlamasıyla birlikte turumuzu sonlandırmak üzere Antalya havaalanına gidiyoruz.
Turumuz Antalya'da Başlar ve biter. Türkiye'nin her yerinden katılım sağlayabilirsiniz.
Sabah 09.00 Antalya Havaalanı buluşması vardır. Biletlerinizi buna göre almalısınız.
Dönüş:
Akşam 19.00 dan sonraki biletler uygundur.
- Gün Çıralı'da bir butik otelde
- Gün Demre'de bir butik otelde
- Profesyonel rehberlik
- Profesyonel kuş gözlem eğitmeni
- 2 gece YP konaklama
- 2 Kahvaltı, 2 akşam yemeği
- Kuş gözlemi ekipmanları
- Yazarından imzalı 'Doğada Bu An' kitabı
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Antalya'ya geliş ve dönüş ulaşım masrafları
- Öğle yemekleri
- Millipark ve Ören yeri giriş ücretleri (müze kart öneririz)
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar 🙂