
- Tortum Şelalesi ve Öşvank Manastırı ziyareti
- Kanyon ve yayla yürüyüşleri
- Görkemli Barhal Kilisesi
- Yayla-mahallelerinin içinden geçen yürüyüş rotaları
- Altıparmak Dağları’nın gizli hazinesi: Karagöl
- Dört bir yandan derelerin çağladığı çiçekler içinde vadi geçişleri
- Erzurum’un tarihi çarşıları, Çifte Minare ve Erzurum Kalesi gezisi
- Nefis yöresel yemekler
07 – 13 Ağustos 2021
Çift kişilik odada kişibaşı Nakit/Havale/Eft: 3750 TL ‘dir.
KK tek çekim tüm bankalar: 3850 TL 'dir
KİŞİ BAŞI SİNGLE FARKI 750 TL'dir. Tüm fiyatlara eklenecektir
Bizimle Güney Kaçkarları keşfetmeye hazır mısınız? 😊
Kaçkar Dağları ülkemizin en önemli doğa yürüyüşü merkezlerinden biridir. Türkiye’nin en göz alıcı doğa yürüyüşlerinin hatırı sayılır bir kısmı bu güzel coğrafyada yüzlerce, binlerce yıldır kullanılan yaylalar arasında yapılır. Ormanların kıyısındaki yemyeşil yüksek dağ çayırları üzerine kurulu bu yaylalar arasındaki geçiş yolları kimi zaman 3000 m'nin üzerindeki geçitlerden geçer. Bölgenin zengin kültürel ve etnik yapısında, geniş hoşgörülü kültüründe şüphesiz bu yolakların etkisi büyüktür. Sadece malların ve haberlerin değil aynı zamanda dil, türkü, masal gibi kültürel unsurların da geçişi bu patikalardan olmuştur. Bu dağlarda Gürcülerin, Hemşinlilerin, Lazların, Ermenilerin, Türklerin birarada oluşturduğu kollektif bir kültürel yapı oluşmuştur. Yöre isimlerinden, oyunlara kadar bu çok kültürlülüğü yaşayacağımız, Kaçkarların eşsiz güzellikteki vadilerini, upuzun sırtlarını, bulutu ve sisi, horonu ve tulumu deneyimleyeceğimiz doğa yürüyüşleri düzenliyoruz.
Bu turumuzda Kaçkar Dağlarının güney bölümünde olacağız. Özellikle yaz ayları boyunca yeşil ve çiçekli vadileri, çok daha yağışsız ve durağan hava koşulları bu bölgedeki doğa yürüyüşlerimizin ilk göze çarpan ayrıntısıdır. Birbirinden güzel dağ göllerini, tarihi kiliseleri, yaşayan ve unutulmuş yaylaları bu programda bulabilirsiniz. Her daim gürül gürül akan dereler ise turumuza eşlik edecek😊
Programımızı uzun doğa yürüyüşü günlerinden hoşlananlar kadar ardarda yürüyüşlerde kısa molalar vermek isteyenler de tercih ediyor. Çünkü konforlu köy pansiyonlarında konaklayacağız. Yürüyüşlerimizi her gün taşınmadan sadece iki merkezden gerçekleştireceğiz. Her günün sonunda derin bir oh çekerek dağlara karşı içeceklerimizi yudumlayıp nefis yöresel lezzetleri tadacağız 😊 Katılım için tek şart doğaya aşık olmak. Bu turda bu aşka karşılık bulacaksınız.
Güney Kaçkarlarda görüşmek üzere😊
1.Gün: Erzurum Havaalanı'nda buluşma ve Barhal Köyü’ne transfer
Aşağıda belirtilen uçuşlarla gelen katılımcılarımızla Erzurum Havaalanında buluşuyoruz. Kısa bir tanışma ve bilgilendirmenin ardından önce Yusufeli’ne doğru yola çıkıyoruz. Yolda Tortum Şelalesi’ni ve Öşvank Manastırı’nı gezeceğiz. Son ihtiyaçlarımız için Yusufeli’nde kısa bir mola verdikten sonra Kaçkar Dağlarının kalbindeki köylerden geçerek Barhal Köyü’ne geçeceğiz. Barhal Köyü’ndeki pansiyonumuza yerleştikten sonra etrafın tadını çıkararak son hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Akşam yemeğimiz de pansiyonumuzda.
Yaklaşık araç transfer süresi: 5 Saat
Yaklaşık Yükseklikler: Erzurum, 1853 m; Yusufeli, 696 m; Barhal, 1250 m
Dahil olan yemekler: Akşam Yemeği
2.Gün: Barhal – Şabangil – Kilyon – Barhal
Sabah erken bir kahvaltıdan sonra turumuzun ilk yürüyüşü için hazırlanıp yola çıkacağız. Bu akşam yine aynı pansiyonumuza döneceğimizden odaları boşaltmanıza gerek olmayacak. Yürüyüşümüze pansiyonumuzdan köyün çıkışına doğru başlayacağız. Yol kıyısındaki beton köprüden daracık bir kanyonun içine girmek üzere geçecek ve ardından zig zag patikalarla bu dar kanyonu tırmanacağız. Kanyonun üzerinde bu bölgenin karakteristik yayla-mahallelerinden birine ulaşacağız. Burası Şabangil. Tertemiz ve havadar bir küçük mahalle. Kısa bir mola ve mahalle ziyaretinden sonra buradan bir diğer mahalleye geçiyoruz. Ardından toprak yol boyunca Barhal’a geri ineceğiz.
Yaklaşık Aktivite Süresi: 5 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Barhal, 1250 m; Kilyon, 1500 m
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı – Öğle Yemeği (Kumanya) – Akşam Yemeği
3.Gün: Barhal Kilisesi – Amanesket – Naznara – Karagöl – Satibe Amanesket Yürüyüşü. Heveg’ e transfer.
Kahvaltımızın ardından bugün odalarımızı boşaltıyoruz. Turumuzun bundan sonraki kısmında başka bir pansiyonda olacağız. Dört bir yandan derelerin çağladığı çiçekler içinde bir vadi boyunca kısa bir araç transferimiz olacak. Barhal’dan çıkmadan bir de görkemli Barhal Kilisesi’ni ziyaret edeceğiz. Yürüyüşümüze Amanesket ve Naznara Yaylaları’nın hemen altından başlayan bir patikadan ağır ağır yükselerek başlayacağız. Bu güzel yayla-mahallelerin içinden geçtikten sonra Altıparmak Dağları’nın arasında eski bir buzul çanağına gizlenmiş Karagöl’ e çıkacağız. Bu unutulmuş ve güzel göl kıyısı huzur verici bir atmosfere sahip. Uzun uzun göl kenarında mola vereceğiz. İsteyenler bu güzel gölde yüzebilirler. Öğle yemeğimizi de burada bir kır pikniği olsun. Ardından Altıparmak Dağları'nın en manzaralı ve havadar kamp yerlerinden biri olan Satibe Sırtı’na doğru eski bir su yolu boyunca devam edeceğiz. Nebisatgur tepesinin gölgesindeki bu açık sırtta da manzaralı bir molamız var. Ardından aracımızı bıraktığımız yere doğru ineceğiz. Aracımızla buluşup Heveg’e gideceğiz. Akşamüstü Heveg’teki konforlu pansiyonumuza yerleşmiş ve günün son demlerinin tadını çıkarıyor olacağız. Turumuzun sonuna kadar burada konaklayacağız.
Yaklaşık araç transfer süresi: 1 saat
Yaklaşık Yükseklikler: Amanesket, 2000 m; Satibe, 2700 m
Yaklaşık Yürüyüş süresi: 6 saat
Dahil olan yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği ( Kumanya ) – Akşam Yemeği
4.Gün: Heveg – Aksav – Modut – Mikelis Yürüyüşü
Bugün yürüyüşümüze yine pansiyonumuzdan başlayacağız. Enfes bir kahvaltının ardından yola koyuluyoruz. Önce Heveg’in içinden Aksav Deresi’ne doğru orman sınırında ilerleyeceğiz. Ardından çiçekler içindeki Aksav Vadisi boyunca beyaz köpüklü derelerin eşliğinde yükseliyoruz. Modut Yaylası’na geçmek için bir geçide tırmanıp buradan yaylaya doğru ineceğiz. Yaylada kısa bir moladan sonra bu sarp coğrafyada kurulan yaşamların çetinliğine tanıklık ederek zigzag yollar ve patikalar boyunca Mikelis Mahallesine doğru iniyoruz. Buradan bizi aracımız alacak ve kısa bir transfer ile Heveg’e çıkacağız. Bu güzel yürüyüşün ardından pansiyonlarımızın içeceklerimizi alarak nefis bir sohbete dalıyoruz.
Yaklaşık araç transfer süresi: 15 dk.
Yaklaşık Yükseklikler: Heveg, 1896 m; Modut Yaylası, 2340 m
Yaklaşık Yürüyüş süresi: 6 saat 30dk
Dahil olan yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği ( Kumanya ) – Akşam Yemeği
5.Gün: Karamolla – Sulementa – Varhal – Demirdöven/Zamevan
Pansiyonumuzun verandasından dışarı baktığımızda bu sabah gideceğimiz geçidin bir kısmını görebiliriz. Kahvaltımızın ardından önce kısa bir araç transferi ile Karamolla Mahallesine çıkacağız. Mahallenin yaslandığı büyük dağ sırtını tırmanarak yürüyüşümüze başlayacağız. Yürüyüşümüzün ilk iki satinde hedefimiz Sabahda Geçidi’ne çıkmak. Bulut Dağları’nın göğü delen sivri yükseklikleri ve derelerin işlediği vadiler manzaramızda olacak. Geçitte sonra Sorunpiyat Deresi’ni takip ederek ineceğiz. Sülemanta ve Veknal yaylalarından geçerek eski ismi Zamevan olan Demirdöven Mahallesine geçeceğiz. Bu uzun yürüyüşümüzde Altıparmak ve Bulut Dağları arasında kalan sırtlardan, derelerden köylerden geçeceğiz.
Yaklaşık araç transfer süresi: 30 dk
Yaklaşık Yükseklikler: Karamolla, 2100 m; Sabahta Geçidi, 2740 m; Sulementa, 2250 m; Varhal, 1850 m; Demirdöven, 1370 m
Yaklaşık Yürüyüş süresi: 8-9 saat
Dahil olan yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği ( Kumanya ) – Akşam Yemeği
6.Gün: Yaylalar – Vilizor – Meredet
Sabah kahvaltımızın ardından kısa bir araç transferiyle Olgunlar Mahallesi’ne gideceğiz. Yürüyüşümüz buradan başlayacak. Güney Kaçkarların son mahallesinden, Kaçkar Dağı zirve tırmanışları için ana kamp olarak kullanılan Dilberdüzü’ne yürümeye başlayacağız. Yol üzerinde Heveg’in yaylası Hastaf Yaylası’ndan geçeceğiz. Dilberdüzü’nde çaylarımız ve rengârenk çadırlar arasında yüksek dağları seyre doyduktan sonra Olgunlar’a doğru dönüşe geçeceğiz.
Yaklaşık Yükseklikler: Olgunlar 2130m; Dilberdüzü 2860m
Yaklaşık Yürüyüş süresi: 5-6 saat
Dahil olan yemekler: Kahvaltı – Öğle Yemeği ( Kumanya ) – Akşam Yemeği
7.Gün: Yaylalar – Erzurum – Dönüş
Sabah acelesiz bir kahvaltının ardından hazırlanıyoruz. Uçuşlarımız akşam saatlerinde olduğu için bölgenin ve Erzurum’un tadını çıkararak bir gün geçireceğiz. Barhal’da ve Yusufeli’nde molalarımız olacak. Ardından yine Tortum üzerinden Erzurum’a öğleden sonra varıp Erzurum’un tarihi çarşılarını, Çifte Minare’yi ve Erzurum Kalesi’ni gezdikten sonra saat 18.00’de havalimanında olacağız.
Yaklaşık Transfer Süresi: 5-6 saat
Dâhil Olan Yemekler: Sabah Kahvaltısı
Önemli Hatırlatma
Başka Rota, mücbir sebepler olması halinde acente hizmet kapsamındaki otel isimlerini, iletilerle ilgili hareket edilebilir, programda belirtilmiş ve yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir.
Turumuza Türkiye'nin her yerinden katılabilirsiniz. Buluşma yeri Erzurum Havaalanı'dır.
Gidiş:
En geç saat 09:30'da Erzurum Havaalanı'nda olacak şekilde bilet alabilirsiniz.
Dönüş:
Erzurum Havaalanı'ndan 17:30 sonrası uçuşlar uygundur.
Barhal pansiyon: Barhal’ın girişinde buluna bu sevimli pansiyon, sahibi Mustafa’nın çok lezzetli yemekleri ve güleryüzlü personeli ile en favori konaklamalarımızdan biridir.
Çamyuva pansiyon: Kaçkar denince ilk akla gelen konaklamamız Heveg’de bulunmaktadır. Zirve tırmanışcılarının ve trekçilerin mutlak uğrak yeri olan bu pansiyon Kaçkar turizmine damga vurmuş konaklamalardan biridir.
- Profesyonel rehberlik
- Tur boyunca tur liderliği, dağ rehberliği, danışmanlık
- Programda belirtilen tüm araç transferleri
- Programda belirtilen tüm yemekler (6 Kahvaltı, 5 Öğle Yemeği, 6 Akşam Yemeği)
- İki kişilik odalarda tam pansiyon konaklamalar
- Tüm genel güvenlik ekipmanları ve temel ilk yardım seti
- Ören yeri ve müze giriş ücretleri
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Erzurum'a (buluşma noktasına) gidiş - dönüş ulaşım masrafları
- Sırt çantası, baton, vb.
- Program dışı istekler ve giderler
- Programda belirtilmeyen yemekler
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri Kutupayısı mağazadan ve www.kutupayisi.com ‘dan size özel indirimlerle alabilirsiniz. İşinizi kolaylaştırmak için ürün gruplarının yanına linkler ekledik. Bizden ve Kutupayısı Mağaza’dan her zaman destek alabileceğinizi unutmayın:)
Kutupayısı indirim kodunuz bizde! Hadi arayın:) 0530 912 2444
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer. www.kutupayisi.com/Yürüyüş Botları
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz. www.kutupayisi.com/Yağmurluklar
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır. www.kutupayisi.com/Buff
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır. www.kutupayisi.com/Giyim
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz. www.kutupayisi.com/Yürüyüş Pantolonları
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir. www.kutupayisi.com/Sırt Çantaları
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz. www.kutupayisi.com/Mataralar
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur. www.kutupayisi.com/Tozluklar
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın www.kutupayisi.com/Batonlar
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın. Yine de benim yanımda bulunsun derseniz 🙂 www.kutupayisi.com/İlk Yardım Setleri
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar 🙂
Köprülü Kanyon – Tazı Kanyonu – Selge – Silyon – Zeytintaşı Mağarası
Süre: 1 Gece 2 Gün
Fiyat: 950 TL
MİN – MAX Kişi Sayısı: 8-14 Kişi