Güneş Adası: Kıbrıs
4 Gün
Kumardan Çok Daha Fazlası
mın 8-max 14
Çift Kişilik Odada Kişibaşı 19.500TL (Tek kİŞİ Konaklama FARKI 4.750TL
KK TEK ÇEKİM vade farksızdır! KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir) Tüm fiyatlara eklenecektir
- Güneş Adası: Kıbrıs
- Eşşekleri ile ünlü: Karpaz
- Katedral ve tarihi yapıları ile şaşırtıcı: Mağusa
- İçinden her an asker çıkacakmış gibi canlı: St.Hilarion Kalesi
- Tarihi dokusu ve Güney Kıbrıs geçiş yeri : Lefkoşa
- Güzel yemekler
01 – 04 Mayıs 2025
İstanbul – Lefkoşe – Girne
Sabah Ercan Havalimanı’nda rehberimiz ve aracımız ile buluşarak Lefkoşa’ya hareket ediyoruz. Başkent Lefkoşa’yı ve adayı iki farklı bölgeye ayıran yeşil hat sınır çizgisinden kesitleri, Ledra Palas otelini, Ledra Palas sınır kapısı ilk noktalarımız. Daha sonra Lefkoşa’yı kasnak gibi saran Lefkoşa surlarını, şehre girişi sağlayan üç orijinal kapıdan biri olan tarihi Girne kapısını, Mevlevi müzesini görüyoruz. Saray Önü meydanını, Venedik sütununu, tarihi mahkemeler binasını, Yiğitler Burcu’nu ziyaret edip bir Osmanlı yapısı olan Kumarcılar Hanı, tarihi dokusu ve daracık sokaklarında yürüyerek, Kıbrıs’taki iki büyük Katolik katedralinden biri olan ve Osmanlılar zamanında camiye çevrilen Kıbrıs’ın Ayasofya’sını ve Sultan Mahmut Kütüphanesi görüyoruz. Büyük Han’ı ziyaret edip Kıbrıs mutfağından çeşitli lezzetleri ile Kıbrıs nakışları ve sanat atölyelerinin bir arada bulunduğu Kıbrıs özgü hediyelikleri bulabileceğiniz tarihi Büyük Han’ın büyüsüne kapılıyoruz. Arasta çarşısını ve en son açılan Lokmacı geçiş kapısını gördükten sonra da, Kıbrıs’ın ilk toplu konutları olan Samanbahçe evlerini görerek tarihi surlarımızdan şehir manzarasında ufak bir seyir yaparak Lefkoşa ile vedalaşıyoruz.
Dağ, deniz ve doğa manzaraları ile Girne’ye geçerek otelimiz Deniz Kızı’ na yerleşiyoruz. Akşam yemeği otelimizde.
St.Hilarion Yürüyüşü
Sabah otelimizde alacağımız hafif kahvaltı sonrası yürüyüş yapacağımız parkura hareket ediyoruz. 09:15 de rehberimizin ısınma ve teknik bilgiler aktarımı sonrası yürüyüşümüz başlıyor. Templer şövalyelerinin oluşturduğu Zeytinlik(Teplos) sırtalarından başlayarak, müthiş manzara ve doğal güzelliğe sahip Karmi köyünden ilerleyen parkur rehberimizin doğa-tarih parkur anlatımları ile Girne Dağlarına çıkarak Ağırdağ bölgesine ulaşıyoruz. Burada Kıbrıs’a özgü kahvaltılıklarımız
ile dinlenerek piknik keyfi yapıyoruz. Keyifli molamız sonrasında Kıbrıs’ın en yüksek noktalarına yapılan 3 kaleden biri olan St Hilarion Kalesine geliyoruz. 1000 merdiven ile kademe kademe çıkılan kalede Lüzinyan kraliyet tarihinin ihtişamını hissederek inanılmaz manzaraları fotoğraflayarak zirveye ulaşıyoruz. Kale ziyaretimiz sonrasın aracımız ile otelimize geçerek dinleniyoruz.
Akşam yemeği otelimizde.
Alev Kayası – Ermeni Manastırı Yüyürüşü
Sabah otelde alacağımız hafif kahvaltı sonrası 09:15 de yürüyüş parkurumuz olan Alev Kayasına geliyoruz. 09:30 da Akdeniz’in çam ormanları temiz oksijenli havası ve deniz manzarası ile yürüyüşümüzü yaparak, Kıbrıs’ın flora ve faunasını tanıyarak iğde, harup, adaçayı toplayarak yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Tarihi Ermeni Manastırını rehberimizin anlatımı ile ziyaret ettikten sonra öğlen yemeği için orman içerisinde bulanan restauranta geçerek yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra dileyenlerle Alev Kayası 2. Parkuru da yürüyebiliriz
Yürüyüşümüz sonrasında aracımız ile kuzey sahil yolu kullanılarak Tatlısu Zambak Tatil Köyü’ne geçiyoruz. Burada ahşap bangalovlara yerleşerek istirahat ediyoruz. Keyifli tesisimizde denizin yeşilin ve kumsalın tadını çıkarabilir, balık avlayabilir veya küçük deniz kenarı yürüyüşleri yapabilirsiniz.
Akşam yemeğimizi, Akdeniz’in berrak sularından gelen taze balıklarla otelde alıyoruz.
Karpas – Salamis Antik Kenti – Gazimağusa – Dönüş
Sabah otelde alınacak kahvaltı sonrası istikamet Kıbrıs’ın son noktası olan Zafer Burnu, Karpaz! Bugün yoğun geçiyor. Kuzey sahil yolu boyunca ilerleyerek Kıbrıs’ın bakir doğası yeşil ortamı ve denizi seyre dalarak doğal yaşam tarzından kopmayan Karpaz yarım adasına varıyoruz. Burada halen Türk ve Rum halklarının ortak yaşam sürdüğü Dipkarpaz Köyü’nün kahvesinde Türk kahvelerimizi içerek köy halkı ile sohbet ediyoruz. Daha sonra Karpaz Milli Parkı’na ulaşarak burada kapıyı bekleyen özgür eşeklerimize selam veriyor ve onları unutmadığımızı belli etmek için yanımızda getirdiğimiz meyvelerle ufak ikramlar yapıyoruz. Yoksa geçişe izin vermiyorlar 🙂 Karpaz Milli Parkı içerisine geçerek kutsal Apostoslos Manastırını ve kutsal su akan çeşmeyi ziyaret ediyoruz. Kutsal sudan bir yudum alıp mumlarımızı yakarak dileklerimizi diliyoruz. Şanslıysak manastırın Papazı ile bir fotoğrafımız bile olabilir. Manastır ziyaretinin ardından adanın son noktasına, adanı bittiği yere giderek anı ölümsüzleştiriyoruz. Güzel evimiz Anadolu’ya el sallamayı unutmayın 🙂 Aracımız ile dönüş yolunda koruma altında bulunan, içinde altın zerrecikleri varmış gibi parlayan altın kumsalı fotoğraflayıp eko köy olan Büyükkonuk’ta Kıbrıs lezzetlerini tadarak öğle yemeğimizi alıyoruz. Salamis antik kenti ziyaret edip anlam ve önemini rehberimizden dinliyoruz. Kapalı Maraş ve Gazimağusa kale içini ziyaret ederek meşhur Petek pastanesinde tatlılarımızı da yedikten sonra havalimanına doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonunda Ercan Havalimanı’na ulaşarak sizlerle vedalaşıyoruz ve bir dahaki buluşmamızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
2 gece otel, 1 gece bungalow pansiyon konaklamalı.
- Profesyonel rehberlik hizmeti
- 3 Gece YP Konaklama
- Tüm transferler
- 3 Kahvaltı
- 1 Öğle yemeği
- 3 Akşam yemeği
- Ören ve tarihi yer girişleri
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
****Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- 3 Öğle yemeği
- Kişisel harcamalar
- Uçak bileti ücretleri
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Memnuniyetinizi belirten bahşişler
Turumuza Türkiye’nin her yerinden katılabilirsiniz.
Turumuzun başlama ve bitiş yeri Kıbrıs Havaalanı’dır.
Gidiş: Sabah en geç 09.30 de Kıbrıs’ta olacak şekilde biletlerinizi almanız gerekmektedir.
Dönüş: Kıbrıs havaalanından 14.00 dan sonra biletinizi almanız gerekmektedir.
Sırt çantası: Ceket, polar, matara veya şişe, güneş kremi, krem, şort gibi temel eşyalar için en az 25 litrelik bir sırt çantasına sahip olmalısınız. Sırt desteği olmayan şehir tipi çantalar sırt ağrıları yaşamanıza neden olabilir.
Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
Trekking botları: Parkurumuz genellikle patikalarda ve engebeli yüzeylerde olacağından, yürüyüşçüler ayak bileklerini burkulmalara karşı koruyacak kadar yüksek boyunlu sert tabanlı trekking botları giymelidir. Aslında bunlar temel öğelerdir, bu nedenle “olmalı “dan ziyade “şart “tır. Ayaklarınız vücudunuzun tüm ağırlığını taşır ve engebeli patikalarda uygun ayakkabılar olmadan yürümek, tüpsüz dalmaya benzer.
Tozluk: Kar, çamur, kum ve tozu botlarınızdan uzak tutacaktır. Başlangıçta pahalı olanları almanıza gerek yok.
Yağmurluk (panço): Yapılacak en iyi şey yağmur geçirmez ve nefes alabilen bir ceket (Gore-Tex veya benzeri bir marka) edinmektir. Pahalı bir üründür ancak uzun yıllar kullanacaksınız. Panço tarzı yağmurluklar geçirimsizdir ancak uzun yürüyüşlerde sizi terletecek ve dolayısıyla içten ıslanmanıza neden olacaktır. Yüzde 100 ıslanmak yerine yüzde 50 ıslanmayı tercih etmelisiniz.
Şapkalar: Güneşli günler için güneş gözlüğü ve güneş şapkası şarttır.
Pantolonlar: Özellikle trekking için üretilmiş, çabuk kuruyan pantolonları tercih etmelisiniz. Şorta dönüşen fermuarlı paçaları varsa daha da iyi. Kot pantolonu kesinlikle önermiyoruz.
Şişe veya Matara: Sağlık nedenleriyle plastik şişeleri önermiyoruz ancak yeni başlayan trekkingciler için muhtemelen en iyisi bunlar. Ayrıca 50 cc’lik metal bir şişe veya termos matara da edinebilirsiniz.
İlk yardım çantası: Rehberiniz genel bir ilk yardım çantasına sahip olacaktır, ancak özel ilaçlara veya alerjik reaksiyonlar gibi belirli durumlar için ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir özel ilk yardıma ihtiyacınız varsa, bunları yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Mayo: Hava izin verirse denizde yüzmek için birçok şansınız olacak. Bu yüzden mayo ve havlu getirmeyi unutmayın.