

Antakya’da Deneyim Dolu Haftasonu
Yeni bir tur konsepti: Yerinde Atölye
- Antakya’nın lezzet durakları
- Doğa, kültür, gastronomi ve deneyim bir arada
- Eşi benzeri olmayan Titus Tüneli
- Mozaik yapımı atölyesi
- Antakya mezeleri atölyesi
- Şimdiye kadar bulunmuş tek parça en büyük mozaik: Antakya Müzesi’nde
- Türkiye’deki tek Ermeni köyü: Vakıflı
Çift kişilik odada kişibaşı Nakit/Havale/Eft: 2750 TL ‘dir.
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
KİŞİ BAŞI SİNGLE FARKI 400 TL dir. Tüm fiyatlara eklenecektir
Antakya’da Deneyim Dolu Haftasonu turumuza neden gelmelisiniz?
İsim babası olduğumuz ‘Yerinde Atölye’ konseptimizin ilk göz ağrısı olan bu turumuzda mozaik ve meze atölyeleri yapıyoruz. Mezeleri bir güzel yiyor, mozaik çalışmamızı da tamamladığımız kadarını gereken malzemeler ile birlikte eve götürüyoruz.
Antakya müzesini, sokaklarını, Ceyhun nehrini, yemeklerini ve kültürünü deneyimliyoruz. Titus Tüneli etrafında yapacağımız kısa yürüyüş de turumuzun kaymağı oluyor.
Sizi bu özel ve benzersiz deneyime bekliyoruz.
1. Gün: Hatay – Antakya Müzesi – Eski Şehir Sokakları – Yerinde Atölye Deneyimi
Sabah 09:30 ‘da Antakya Havaalanı’nda buluştuktan sonra ilk lezzet durağımıza doğru yol alıyoruz. Humusçu Nedim Usta Antakya’nın en meşhuru ve Antakya’lılar humusu en çok kahvaltıda tüketiyorlar. Biz de yerel lezzetlerin peşinde olduğumuz bu turda Antakya’lıların adımlarını takip ederek güne humusla başlıyoruz. Kahvaltı sonrası ilk durağımız muhteşem mozaikleriyle büyüleyici Antakya Müzesi. Yeni yapılan müze binasını sadece mozaikleri ile değil modern ve etkileyici sergileme biçimiyle çok seveceksiniz. Antakya’nın zengin tarihi karşısında büyülendikten sonra sıra midelerimizi büyülemekte! Öğle yemeğimiz meşhur Pöç Kasabı’nda. Öğle yemeği sonrası Antakya’nın sokaklarını keşif zamanı, Habib’i Neccar Camii, Asi Nehri, Antakya Bitki Müzesi ile Antakya’nın renkleri bizi bekliyor. Yüzyıllardır pek çok din ve kültürün bir arada yaşadığı Antakya’yı görmekle kalmıyor, bu eşsiz kültüre dokunmak için atölye çalışması yapıyoruz. Akşam yemeğimizi de alacağımız bir ailenin işlettiği tarihi Antakya evindeki Zeytin Restoranda önce şefimiz bize meşhur Antakya mezelerinin yapımını anlatıyor. Sonra önlüklerimizi takıp biz işin başına geçiyoruz! Pek çok lezzetli meze yapımını öğrenerek, görerek ve tadarak yapacağımız bu atölye çalışmamızdan sonra ürettiklerimizi yeme zamanı! Zeytin Restoranın lezzetli et spesiyalleriyle birlikte keyifli bir akşam yemeği sonrası otelimizde dinlenmeye geçiyoruz.
2. Gün: Kiliseler – Yerinde Atölye Deneyimi – Samandağ – Titus Tüneli ve Beşikli Mağarası – Vakıflı Köyü – Harbiye – Dönüş
Kahvaltı sonrası sabah 9 da Türk Katolik Kilisesi ve Saint Pierre Kilisesi ziyaretleri ile günümüze başlıyoruz. Kilise ziyaretleri sonrası bu kez sırada mozaik atölyesi var! Yüzyıllar sonra hala mozaik yapımının devam ettiği Antakya’da biz de bu sanatı deneyimleme fırsatı buluyoruz! Yerel bir mozaik ustası tarafından gerçekleşecek atölyeden sonra müzede gördüğünüz mozaiklerin değerini ve harcanan emeği daha iyi anlayacağınıza emin olabilirsiniz. Size verilecek şablon ile üreteceğiniz mozaik eserleri yanınızda götüreceksiniz. Atölyede harcadığımız efor ve konsantrasyon bizi acıktırıyor. Antakya’nın meşhur dönerini tatma zamanı. Öğle yemeği sonrası 1 saatlik araç yolculuğu ile tamamı elle kazılmış Roma döneminin en etkileyici eserlerinden Titus Tüneline ve Beşikli Mağarasına doğru yola çıkıyoruz. Mağara gezisinden sonra Samandağ’dan Akdeniz manzarasını keyifle seyre geçiyoruz. Sonrasında geri dönüş yolu üzerinde Türkiye sınırlarında kalan tek Ermeni Köyü olan Vakıflı Köyü’ne gidiyoruz. Vakıflı Köyü tarihi ve etnik özelliğinin yanı sıra köy halkının ürettiği doğal ürünlerin satışının yapıldığı kooperatiften Antakya’nın yerel lezzetlerini satın alabilirsiniz. Antakya’dan ayrılmadan önce son akşam yemeğimiz için şelaleleri ile ünlü Harbiye’ye gidiyoruz. Akşam yemeği sonrası havaalanına doğru yola çıkıyoruz. Başka bir Yerinde Atölye turumuzda görüşmek üzere.
Turumuz Antakya Havalimanı'nda başlar ve biter.
Turumuza tüm Türkiye'den katılım sağlayabilirsiniz.
Antakya havaalanı buluşmamız 09.00 dur.
Dönüşte de 19.00 ve sonrası uçuşlar uygundur.
- Profesyonel rehberlik
- 1 gece YP konaklama
- 2 kahvaltı (Nedim Usta) ve otel kahvaltısı
- Mozaik Atölyesi
- Antakya Mezeleri Atölyesi ve akşam yemeği
- Antakya içi tüm ulaşım
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Hatay’a geliş ve dönüş ulaşım masrafları
- Öğle yemekleri
- Son gün akşam yemeği
- Millipark ve Ören yeri giriş ücretleri (müze kart öneririz)
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar 🙂
Köprülü Kanyon – Tazı Kanyonu – Selge – Silyon – Zeytintaşı Mağarası