Aladağlar Kamplı Yürüyüş Turu
4 Gün
Yalçın Zirveler Arasında Aladağlar Keşfi
mın 8-max 14
Çift Kişilik Odada Kişibaşı 21.750 TL (Tek kİŞİ Konaklama FARKI 2.750 TL dir.)
KK TEK ÇEKİM vade farksızdır! KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir) Tüm fiyatlara eklenecektir
- Aladağlar’ın kalbine yolculuk
- Eşsiz manzaralar arasında yürüyüş
- Yükseklerde konforlu kamp ortamı
- Aynı dili konuşan insanlarla buluşma
- Az insan bol doğa
2025 Yazında görüşmek üzere
Ankara’dan Hareket ve Aladağlara Geçiş – Sarımemedler Kampı’na Yerleşme, Kazıklı Ali Kanyonu Yürüyüşü
Sabah erken saatlerde başlayan yolculuğumuzun ardından öğle saatlerine yakın Çukurbağ köyü’ne ulaşıyoruz. Yine araçla gideceğimiz Sarımemedler kampımıza yerleştikten sonra kısa bir transfer ile Kazıklı Ali Kanyonu’na gireceğimiz noktaya ulaşıyoruz. Bu güzel kanyonun serinliğinde , yüksek duvarların arasından geçerek ana kamp alanımıza doğru dağ manzaraları eşliğinde yürüyüş yapıyoruz. Akşam yemeğimizden önce çaylarımızı yudumlarken gün batımının bu dağlara adını nasıl verdiğini keşfediyoruz. Bu gece dinlendirici bir uyku çekeceğiz.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 5-6 saat
Aktivite Süresi: 3 saat
Dâhil Olan Yemekler: Öğle Yemeği / Akşam Yemeği
Emli Vadisi ana kampı – Mangırcı Vadisi – Alaca Yaylası – Oluksekisi Oba Yeri – Emli Vadisi
Sabah erken bir kahvaltı ve hazırlığın ardından kampımızdan ayrılarak Mangırcı Vadisi boyunca orman patikasından yükselmeye başlıyoruz. Orman sınırının ardından vadinin ikiye ayrılan kollarından bir olan Küçük Mangırcı Vadisi ’nden devam edeceğiz. Ağır ağır dev duvarların gölgesinde yükselerek Güney-güney batı istikametinde yürüyeceğiz. Vadinin dar bir kaya geçidini ile kapanarak Alaca Yaylası oba yerine yol veren kayalık yolağını takip edeceğiz. Yemyeşil bir kırda kurulu oba yerinde akan çeşmede bir mola vererek öğle yemeğimizi yiyeceğiz. Aslında Kuzey-kuzeydoğu duvarının altından geçerek yükseldiğimiz Ortaburun Dağının dümdüz zirvesinin bir uzantısıdır Alaca Yaylası. Uzun yıllardır bölgenin iki köyünden (Çukurbağ ve Elek Gölü) yaylacıların aileleriyle birlikte çıktıkları bu yayla şimdilerde sadece çobanlara ev sahipliği yapıyor. Aladağlar güney zirvelerine de bir geçiş noktası olan bu yeri ardımızda bırakarak Mangırcı Kanyonuna doğru kısa bir inişin ardından kanyonun batı duvarının üzerindeki kayalık yüzdeki patikalardan kısmen kolay ve kısa çıkışlar yapsak da genel olarak inerek Oluksekisi Yaylası’na ineceğiz. İnişte kimi zaman dik kayalık oluklardan inerek Bu bölgenin en büyük ağaçlarını da görerek Oluksekisi’ne ulaşacağız. Manzaralı bu yayla yerinde dinlenmenin ardından kısa bir yürüyüş ile Emli Vadisi kampımıza geri dönüyoruz. Dağların kızıllığında harika bir akşamüstü bizi bekliyor.
Aktivite Süresi: 6 saat
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı / Kumanya / Akşam Yemeği
Emli Vadisi – Eznevit Yayla – Kurt Kayası – Elma Sekisi – Sarımemed’in Yurdu Yürüyüşü
Sabah enfes bir kahvaltının ardından Aladağların patikalarındayız. Bugün Aladağların yüksek zirveleri arasında bulunan ormanlık Emli Vadisinden yürüyüşümüze başlıyoruz. Emli Vadisinin sonundan 2550 m. yüksekliğindeki Eznevit yaylasına doğru yükselmeye başlıyoruz. Hiç şüphe yok ki Aladağların güney zirvelerinin manzarasını bu kadar güzel izleyebileceğimiz bir nokta daha yok! Göğe değen zirvesiyle Kaldı Dağı ve diğer onlarca zirveye Eznevit Yaylası’ndan bakacağız. Patikamız bizi Kurt Kayası’na kadar götürecek. Buradan dik bir inişle önce Elma Sekisi düzüne ardından ise Derviş Keleri’nin yanına ulaşacağız. Aynı Kampınıza doğru iniş yapacağız.
Aktivite Süresi: 5-6 saat
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı / Kumanya / Akşam Yemeği
Pınarbaşı’na transfer – Maden Boğazı Yürüyüşü – Dönüş
Sabah kahvaltımızın ardından aracımızla kamptan ayrılıyoruz. Pınarbaşı Köyü’nün yakınında Aladağlar’ın en geniş ve büyük vadilerinden birine gideceğiz. Yürüyüşümüzün bir kısmı dağlarn kalbine giden toprak yollarda olacak. Bu yollar aynı zamanda göçerlerin de kamp yerlerine gidiyor. Yürüyüşümüzün ikinci yarısı ise vadi tabanından Totari Boğazı boyunca olacak. Burası Ecemiş Çayıyını besleyen en önemli su kaynağı, çayın gözesidir. Yürüyüşümüzün ardından bizi bekleyen aracımızla Ankara’ya dönüş yolculuğumuz başlayacak.
Aktivite Süresi: 4-5 saat
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 4-5 saat
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı / Kumanya
Montis Emli Ana Kampı
Aladağlar Emli Montis Ana kampımızda katılımcılarımız tek çadırlarda konaklar, mutfak ve toplanma çadırımız, sandalye ve masalarımız bulunmaktadır. Gün boyu sıcak içecek ikramı bulunmaktadır. Bu bölgede tuvalet bulunmaktadır ve duş imkânı ana kampta mevcuttur. Telefon, fotoğraf makinesi vb aletleriniz için şarj imkanı mevcuttur.
- Tur boyunca tur liderliği hizmetleri
- Dağdaki mutfak, aşçılık ve kamp hizmetleri
- Programda belirtilen tüm yemekler
- Aladağlar Milli Parkı giriş ücretleri
- İlkyardım seti
- Kamp Malzemeleri ( Çadırlar,Mat ve )
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
- ****Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Ankara’dan Ankara’ya transfer hizmeti*
- Kişisel malzemeler
- Programda belirtilmeyen yolculuklardaki yemekler
- Programda belirtilmeyen transferler ve ekstra konaklama talepleri
- Alkollü alkolsüz içecekler
- Uyku tulumu**
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
*Belirtilen fiyata Ankara’dan Ankara’ya çift yön araç transferi dahil edilmemiştir, opsiyonel olarak sunulmaktadır. Ankara’dan Ankara’ya çift yön transfer ücreti kişi başı 180 TL’dir. Lütfen rezervasyon sırasında transfer seçeneğinizi belirtiniz.
Not: Kendi araçlarıyla tura katılan katılımcılarımızla buluşma yerimiz Emli Vadisi kampımızdır.
NOT: Niğde’de ve bölgede buluşma, özel havaalanı transferleri ile tura katılma seçeneklerimiz mevcuttur. Lütfen iletişime geçiniz.
Ankara dışından gelecek katılımcılarımızın buluşma ayrıntıları ve dönüş ayrıntılarını konfirme etmek için bizimle iletişim kurmaları gerekmektedir.Ankara’dan Katılanlar İçin Buluşma ve Hareket
Ankara’dan Ankara’ya transfer ücreti kişi başı 180 TL
MONTIS Trips & Expedition Ofisi
Hareket Saati: 05.45Tunus Cad. Üniversite Durakları
Hareket Saati: 06.00Milli Kütüphane Önü
Hareket Saati: 06.10Konya Yolu Dikmen Kavşağı
Hareket Saati: 06.25İstanbul ve Uzak İllerden Gelenler İçin Buluşma
Ankara’da Buluşma
Şehirlerarası otobüs terminali
Varan ya da Ulusoy Söğütözü
Saat: 06.15Aksaray’da Buluşma
Ağaçlı dinlenme Tesisleri
Saat: 08.30
Sırt çantası: Ceket, polar, matara veya şişe, güneş kremi, krem, şort gibi temel eşyalar için en az 25 litrelik bir sırt çantasına sahip olmalısınız. Sırt desteği olmayan şehir tipi çantalar sırt ağrıları yaşamanıza neden olabilir.
Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
Trekking botları: Parkurumuz genellikle patikalarda ve engebeli yüzeylerde olacağından, yürüyüşçüler ayak bileklerini burkulmalara karşı koruyacak kadar yüksek boyunlu sert tabanlı trekking botları giymelidir. Aslında bunlar temel öğelerdir, bu nedenle “olmalı “dan ziyade “şart “tır. Ayaklarınız vücudunuzun tüm ağırlığını taşır ve engebeli patikalarda uygun ayakkabılar olmadan yürümek, tüpsüz dalmaya benzer.
Tozluk: Kar, çamur, kum ve tozu botlarınızdan uzak tutacaktır. Başlangıçta pahalı olanları almanıza gerek yok.
Yağmurluk (panço): Yapılacak en iyi şey yağmur geçirmez ve nefes alabilen bir ceket (Gore-Tex veya benzeri bir marka) edinmektir. Pahalı bir üründür ancak uzun yıllar kullanacaksınız. Panço tarzı yağmurluklar geçirimsizdir ancak uzun yürüyüşlerde sizi terletecek ve dolayısıyla içten ıslanmanıza neden olacaktır. Yüzde 100 ıslanmak yerine yüzde 50 ıslanmayı tercih etmelisiniz.
Şapkalar: Güneşli günler için güneş gözlüğü ve güneş şapkası şarttır.
Pantolonlar: Özellikle trekking için üretilmiş, çabuk kuruyan pantolonları tercih etmelisiniz. Şorta dönüşen fermuarlı paçaları varsa daha da iyi. Kot pantolonu kesinlikle önermiyoruz.
Şişe veya Matara: Sağlık nedenleriyle plastik şişeleri önermiyoruz ancak yeni başlayan trekkingciler için muhtemelen en iyisi bunlar. Ayrıca 50 cc’lik metal bir şişe veya termos matara da edinebilirsiniz.
İlk yardım çantası: Rehberiniz genel bir ilk yardım çantasına sahip olacaktır, ancak özel ilaçlara veya alerjik reaksiyonlar gibi belirli durumlar için ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir özel ilk yardıma ihtiyacınız varsa, bunları yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Mayo: Hava izin verirse göl ve derelerde yüzmek için birçok şansınız olacak. Bu yüzden mayo ve havlu getirmeyi unutmayın.