

- Adana’nın lezzet durakları
- Doğa, kültür, gastronomi bir arada
- Yenilenen Arkeoloji Müzesi
- Kapıkaya Kanyonu
- Varda Köprüsü
- Yayla ve kanyon yürüyüşleri
Çift kişilik odada kişibaşı Nakit/Havale/Eft: TL ‘dir.
KK ile 12 taksite kadar ödeme imkanı (Bankaların komisyon oranı değişiklik göstermektedir)
KİŞİ BAŞI SİNGLE FARKI TL dir. Tüm fiyatlara eklenecektir
Adana Yürüyüş ve Kültür turumuza neden gelmelisiniz?
Kilikya bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan Adana, daha fazla ilgiyi hak eden bir kent. Etrafında sayısız antik kent ve önemli tarihsel kalıntılar olan Adana’nın en eski adının ADANAVA olduğunu biliyor muydunuz? Neredeyse hiç değişmeden günümüze kadar gelmiş.
Kültürel gezimizin yanında Pozantı ve çevresinin doğasını da keşfediyoruz. Aladağlar ın giriş kapısı sayılan bu bölgede birçok yürüyüş patikası ya da yolu var. Bahar aylarında kar nedeni ile fazla yukarılara çıkamasak da göreceğimiz orman ve yaylalar bize yetiyor. Yaz aylarında yaptığımız Adana ve çevresi turumuzda ise karın erimesini bahane bilerek küçük zirvelere göllere ve kanyonlara gidiyoruz
Yenilenen Arkeoloji Müzesi, sokakları, yemekleri, doğası ve kültürü ile bu Adana Yürüyüş ve Kültür turumuz sizi bekliyor.
1.Gün: ADANA ŞEHİR TURU - ARKEOLOJİ MÜZESİ
Adana Havaalanı'nda buluştuktan sonra ilk durağımız Adana Arkeoloji Müzesi oluyor. Müzeyi iyice keşfediyoruz. Öğle yemeği için Adana'nın bizce en güzel lahmacununu yapan Ali Dayı'nın tezgahına gidiyoruz. Ayak üstü atıştırma usulü lahmacunlarımızı yiyoruz. Yemek sonrası Adana sokaklarını keşfe çıkıyoruz. Öncesinde duruma göre otele yerleşebiliriz. Seyhan nehri kıyılarını, köprüsünü, saat kulesini, Yağ ve Ulu camisini ve eski çarşısını geziyoruz. gezimiz sonrası otelde dinlenmeye çekiliyoruz. belirleyeceğimiz saatte akşam yemeği için bir başka lezzet durağına Yeşilkapı Kebap Salonu'na gidiyoruz. Artık gerisini anlatmayalım
2.Gün: KARAİSALI VARDA KÖPRÜSÜ KAPIKAYA KANYONU YÜRÜYÜŞÜ
Sabah kahvaltı sonrası otelden ayrılarak yürüyüş yapacağımız Pozantı ilçesi sınırlarına gidiyoruz. İlk durağımız yaklaşık 70 km mesafedeki Varda Köprüsü. 1912 Yılında yaptırılan, 99 Metre boyunda ve 200 metre uzunluğunda olan Varda Köprüsü; Berlin-Bağdat- Hicaz demiryolu hattının bir parçası olarak inşa edilmiş. Kritik bir öneme sahip olan köprü, görselliği ve çevresel güzellikleri ile göz kamaştırıcı bir coğrafyada bulunuyor. Köprüyü yukardan gördüğümüz noktada fotoğraf molası verdikten sonra içerisinde birçok endemik bitki türü barındıran, devasa kaya duvarlarının içerisinde yer alan Kapıkaya Kanyonu’na ve sadece Bahar aylarında kendisini bizlere gösteren, Bahçecik şelalesine doğru, rahat bir yürüyüş yapıyoruz.
Kanyon çıkışında bizi bekleyen aracımıza binmeden önce kısa bir atraksiyonumuz oluyor: Dere geçişi
Yemek sonrası 2 gece konaklayacağımız otele yerleşiyoruz.
3.Gün: POZANTI ASMACIK YAYLASI ORMAN YÜRÜYÜŞÜ
Sabah kahvaltı sonrası Pozantı'nın bir başka güzel bölgesine Bolkar Dağları’nın giriş kapısı olarak bilinen Asmacık Yaylası'na gidiyoruz. 830 metreden başlayarak mini performans etabı diyebileceğimiz, yükseldikçe muhteşem bir yeşillik ve güneşin dahi kendisini gösteremediği yoğunlukta bir ormanlık alanda yürüyüş yapıyoruz. Yaylada dinlenerek öğle kumanyalarımızı atıştırıyoruz. Aynı rotadan dönüşe geçerek araca biniyoruz. Parkur üstünde mevsime göre kar birikintileri olabiliyor.
Yürüyüş sonrasını hava durumuna göre şekillendiriyoruz. Etrafta görülecek çok yer var
4.Gün: ARMUTOĞLU YAYLASI - DÖNÜŞ
Kahvaltı sonrası otelden ayrılarak tüm Bolkar Dağları’nı baştan sonra görebildiğimiz muhteşem bir ormanlık bölgede Armutoğlu yaylasına doğru bahar yürüyüşü yapıyoruz. Akdağ’ın eteklerinde (2524 metre) hafif yükselerek harika bir manzara eşliğinde yürüyüşümüz yaylada son buluyor. Öğle kumanyamızı atıştırdıktan sonra tekrar aynı rotadan geri inişe geçiyoruz. Araç bizi Adana merkeze götürüyor. Uçak saatimize göre bir cafede dinlenmeye geçiyoruz. İsteyenler alışverişlerini bu arada yapabilirler. Belirlediğimiz saatte havaalanına doğru yola çıkıyoruz.
Turumuza Türkiye'nin her yerinden katılabilirsiniz.
Gidiş:
Adana Havalimanı'nda sabah en geç 10.00 da olmanız gerekiyor
Dönüş:
Akşam 19.30 sonrası uçuşlar uygundur
- gün Adana merkezde 3 veya 4 yıldızlı otelde
- ve 3. günler Pozantı yakınlarında bir butik otelde
- Profesyonel dağ ve kültür rehberliği
- 3 gece YP konaklama (kahvaltı ve akşam yemeği)
- Adana içi tüm ulaşım
- Zorunlu TURSAB seyahat sigortası****
- Başka Rota farkı ile profesyonel ve kaliteli hizmet
- KDV
**** Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
- Adana’ya geliş ve dönüş ulaşım masrafları
- 3 öğle yemeği
- Millipark ve Ören yeri giriş ücretleri (müze kart öneririz)
- Dahillerde belirtilmemiş harcamalar
- Kişisel memnuniyetinizi ifade eden bahşişler
Tebrikler! En Başka Rota’lardan birini seçtiniz! Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.
Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın
- Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
- Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız. %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz.
- Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
- Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
- Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
- Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
- Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
- Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
- Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
- İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
Başka turlarımızda görüşmek üzere şimdiden iyi turlar